Afbeelding
Sanne Wiering

DVB Foundation komt met online veiling om nog meer ruiters met een beperking te kunnen helpen

Algemeen

Corona houdt de wereld al een poos in de greep. Voor velen van ons brengt dit ingrijpende veranderingen met zich mee met regelmatig vervelende gevolgen. Corona heeft ook gevolgen voor groepen mensen in onze maatschappij waar niet iedereen direct aan denkt. Bijvoorbeeld aan ruiters met een beperking. Een groep die vaak afhankelijk is van derden en waarvoor paarden een belangrijk deel uitmaken van hun leven. DVB Foundation denkt wel aan deze bevolkingsgroep. Om voor hen het verschil te maken is de DVB Foundation met een online veiling gestart. Vanaf nu tot Kerst kan geboden worden op heel veel leuke, mooie en unieke items, waaronder een les van Coby en van Marlies!

Advertisement

Genieten

Daarnaast in de veiling, van in totaal maar liefst 28 items, zijn heel uiteenlopende zaken te vinden, zoals laarzen, frontriem, plastron, maar ook zes maanden voeding voor je paard, een regisseursstoel, een hoofdstel, stijgbeugels en nog véél meer. Coby vertelt: “Al twintig jaar ondersteunt de DVB Foundation ruiters met een beperking. De laatste jaren is de foundation enorm gegroeid, mede omdat het aantal aanvragen zo toeneemt. We hebben een zeer professioneel bestuur en Marlies en ik zijn met ons netwerk ambassadeurs. Daarnaast hebben we een groot aantal vrijwilligers die ons op alle manieren helpen. Per jaar bieden we hulp aan ongeveer 60 individuele ruiters en we hebben vier maneges die we vast ondersteunen. Bij die maneges genieten vaak zwaar gehandicapte ruiters van de paardensport. GENIETEN met hoofdletters, want het brengt hun levensvreugde en vaak belangrijke therapeutische werking. Iedereen binnen DVB Foundation doet alles vrijwillig. Naast financiële steun bieden we de ruiters ook buddy’s. Een buddy is een contactpersoon die een luisterend oor biedt en de ondersteunde een beetje extra aandacht biedt. Regelmatig komen hier zelfs mooie vriendschappen uit voort.”

Corona

“Sinds Corona de wereld in zijn greep heeft, is het moeilijk werven voor ons. Een groot deel van onze inkomsten komt voort uit evenementen en die liggen zoals bekend al bijna twee jaar grotendeels stil. Tel daarbij het groeiende aantal aanvragen. Dan begrijpt iedereen dat het water onze foundation aan de lippen komt te staan. Daarom deze veiling waarvan de opbrengst 100% ten goede komt aan DVB Foundation en dus aan de ruiters met een beperking.”

Gulle gevers 

“Met behulp van en dankzij ons netwerk hebben we deze veiling binnen een week kunnen organiseren. Toen we begonnen met de items voor te stellen op onze sociale media, kregen we zelfs nog spontaan nieuwe dingen aangeboden. Hartverwarmend allemaal deze gulle giften, die dan ook zeer dankbaar worden ontvangen.”

 Dank

“Ik hoop dat de veiling en succes wordt. Ik wil iedereen nogmaals hartelijk bedanken voor de inzet en het feit dat we dit met zijn allen zo snel hebben kunnen realiseren. Daarnaast wil ik ons bestuur, de buddy’s en alle vrijwilligers van de foundation heel hartelijk bedanken voor wederom een jaar inzet en iedereen hele fijne feestdagen toewensen.”

Bekijk hier alle veilingitems.

Registreer je hier gratis, zodat je mee kan bieden en mensen met een beperking in het zadel kunt helpen.

Bron: De Hoefslag