Teddy van de Rijt - Itcho van't Ruytershof
CSI Eindhoven 2019
© DigiShotsTeddy van de Rijt - Itcho van't Ruytershof
CSI Eindhoven 2019
© DigiShots
Teddy van de Rijt - Itcho van't Ruytershof CSI Eindhoven 2019 © DigiShotsTeddy van de Rijt - Itcho van't Ruytershof CSI Eindhoven 2019 © DigiShots

Teddy van de Rijt: “Mijn droom is om een van de allerbeste springruiters te worden”

Springen
Advertisement
Teddy van de Rijt maakte onlangs de overstap van de Young Riders naar de Senioren. Ondanks dat ze een stukje minder ervaring heeft dan de grote namen in de internationale springsport, is dat zeker niet terug te zien in de resultaten die ze neerzet. Zo werd ze vrijdagavond vierde in de rakingsproef in Lier met Gino (v. Ukato), een van de paarden die ze zelf heeft opgeleid. De amazone heeft haar toppaard Itcho van 't Ruytershof (v. Lord Z) ook meegenomen naar België. Ze heeft de ruin zelf opgeleid tot waar ze nu staan "Met dit paard heb ik mijn eerste dikke proeven ooit gewonnen. Hij is super betrouwbaar en geeft altijd de volle honderd procent, hij zal mij nooit in de steek laten”, steekt ze trots van wal. “Itcho is een belangrijk paard in mijn team, ik heb veel van hem geleerd€.

Gegroeid

Ze vervolgt: "Het opleiden van een paard tot dit niveau is het mooiste wat er is. Ik ben zo'n combinatie met Itcho geworden dat ik in de zware proeven voel dat hij net dat stukje extra voor mij wil geven. We kennen elkaar door en door en zijn samen naar dit niveau gegroeid, ik denk dat je dat ook zeker terugziet in de ring€.

Aanstormend talent

Van de Rijt hoopt dat ze de opgedane kennis van het opleiden van Itcho over kan brengen op haar aanstormend talent Gino. "Hopelijk kan ik met hem mijn carriere als springruiter naar een volgende stap brengen. Gino is een paard met ongekende kwaliteit, ik verwacht dat dit paard tot grote dingen toe in staat is€. De achtjarige Herma (v. Ukato) is een halfzus van Gino. “Ik rijd haar deze week in de lichtere proeven omdat ik haar op dit moment aan het opleiden ben. Het is een paard met veel potentie en kwaliteiten€, legt Van de Rijt uit. Ze brengt de zesjarige Jolion K (v. Emir R) deze week uit in de lichtere rubrieken.

Sterk deelnemersveld

Over de afgelopen dagen vertelt Van de Rijt:"Tot nu toe gaat het hartstikke goed. We beginnen de eerste dag altijd rustig en proberen fijne nulrondes neer te zetten, die sprongen de paarden allemaal heel goed. Gister heb ik de rakingsproef meegereden met Gino, waar we vierde werden. Er stond een zwaar parcours. Van de bijna zeventig deelnemers waren er maar een stuk of negen foutloos. We rijden vandaag de barrage tegen een sterk deelnemersveld€.

Goed managen

Over de voorbereiding in coronatijd vertelt ze: "Het is beetje zoeken en goed managen met mijn trainer Ad van de Wetering om de juiste voorbereiding te vinden. Ons doel was om deze week goede punten te verdienen in de rankingsproeven en ons goed te laten zien. Tot nu toe is dat heel goed gelukt€.

Overstap naar Senioren

De amazone maakte vorig jaar de overstap van Young Riders naar de Senioren. "De overstap is best wel pittig, want het is moeilijk om jezelf te laten zien tussen de groep ruiters aan de top. Toch is het heel mooi om te doen. Als je als jeugdruiter op dit niveau rijdt zie je pas hoe veel stappen je nog moet maken om tussen de sterkste senioren te kunnen komen. Toch motiveert het kijken naar de grote springruiters mij extra om nog harder te werken, daarnaast leer ik er heel veel van€.

Droom

Van de Rijt hoopt, ondanks de coronamaatregelen, volgend jaar met Gino mee te kunnen doen aan de grote wedstrijden. "Ik wil graag meedoen met de mooiere wedstrijden en dan hoop ik dat we kunnen pieken op het juiste moment, want dat moet natuurlijk ook gebeuren. Mijn grootste doel is om een van de allerbeste springruiters te worden, dat is al mijn droom vanaf dat ik bij de pony's rijd, sluit ze enthousiast af. Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan. Foto: DigiShots [adrotate banner=”987”]
Teddy van de Rijt - Itcho van't Ruytershof
CSI Eindhoven 2019
© DigiShotsTeddy van de Rijt - Itcho van't Ruytershof
CSI Eindhoven 2019
© DigiShots