Sanne Thijssen - Con Quidam RB
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021
© DigiShots
Sanne Thijssen - Con Quidam RB World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

CHIO Aken | Nederlandse springteam vijfde in landenwedstrijd

Springen

De springruiters van TeamNL zijn in de landenwedstrijd op het CHIO Aken vijfde geworden. Het beste resultaat was voor debutante Sanne Thijssen. Zij kreeg met haar paard Con Quidam RB slechts vier strafpunten te pakken. Sanne vertelt: Het is een abnormale eer om hier te rijden en deze prestaties hier al neer te zetten”. De wedstrijd werd gewonnen door het Amerikaanse team.

Advertisement

Twee plaatsen gestegen

In de eerste manche kreeg het team twaalf strafpunten te pakken. In de tweede omloop verbeterden ze zich, daar kregen ze er negen voor de kiezen. Hiermee wisten ze zich op te werken van de zevende naar de vijfde plaats. Sanne Thijssen leverde als debutante een goede bijdrage aan het team. Ze kreeg in de eerste omloop met haar hengst Con Quidam RB een pechfout op een steilsprong, in de tweede manche sprongen ze foutloos rond.

Niets te klagen

Sanne stelt: “Om direct in Aken in een Nations Cup te debuteren is natuurlijk wel pittig. Dan wil je het wel goed doen. Je wordt behoorlijk op je vingers gekeken vanaf de kant. Om hier vier en nul te rijden, daar ben ik heel tevreden mee. Gisteren was ik ook al dubbel nul in een in een dikke proef met een ander paard. Ik mag niet klagen. Het is een abnormale eer om hier te rijden en deze prestaties neer te zetten.”

Teamresultaat

Kevin Jochems had de eerste startpositie van TeamNL en deed het met Turbo Z met twee keer vier strafpunten naar behoren. Bart Bles liep in de eerste omloop ook tegen een springfout aan met Kriskras DV. In de tweede manche waren ze met acht strafpunten het streepresultaat voor het team.
Harrie Smolders kon ook in Aken zijn superieure foutloze omloop van Tokio niet herhalen. Zijn vosruin Bingo du Parc sprong weliswaar beter dan op het EK veertien dagen geleden, maar moest in beide omlopen een totaal van vijf strafpunten incasseren.

Amerika bovenaan

Het Amerikaanse team sleepte de overwinning binnen. In de einduitslag hadden zij slechts vier strafpunten. Het team bestond uit Olympische amazones Jessica Springsteen en Laura Kraut. Zij werden versterkt door Lucy Deslauriers en Brian Moggre. Het Zweedse team legt beslag op de tweede plaats. Dit team heeft geen enkele Olympische ruiter uit het goud winnende Tokio-team meegenomen. Frankrijk werd derde en de Belgen sloten aan op plaats vier.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron: KNHS / Hoefslag

Foto: DigiShots