Suze Bos en Avalon
Suze Bos en Avalon Foto: DigiShots

Nations Cup winst voor Nederlandse Children en Junioren in landenwedstrijd

Springen
Advertisement
De Nederlandse Junioren en Children wonnen de landenwedstrijden op het internationale jeugdconcours in Lamprechtshausen. Vrijdag was het Juniorenteam onder leiding van bondscoach Luc Steeghs het sterkste. Vanmorgen reden de Children van bondscoach Edwin Hoogenraat naar de overwinning.

Junioren winnen landenwedstrijd Lamprechtshausen

Het Juniorenteam, onder leiding van Luc Steeghs, bestond uit Emma Bocken, Wesley de Boer, Amber van Marle en Ilse Tolboom. Emma Bocken was de enige van het Oranje team die met Sambucca beide omlopen foutloos bleef. Mede door de nulronde in de tweede manche van Wesley de Boer met Haston Nita kwamen de Nederlanders uit op de winnende score van 13 strafpunten. Zwitserland, die na de eerste omloop aan de leiding ging, werd tweede met 20 strafpunten. De Duitsers werd derde met 21 strafpunten.

Children naar Nations Cup winst

Vanmorgen namen de Nederlandse Children direct de leiding na de eerste omloop van de Nations Cup. Suze Bos met Avalon, Anouk Tolboom op Gibroka en Nick Nanning met Bandia bleven foutloos. Pien de Boer en Fame liepen tegen acht strafpunten aan. In de tweede hielden Tolboom en De Boer de balken in de lepels. Suze Bos kreeg twaalf strafpunten, dus het was aan Nick Nanning om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten om de eerste plaats te houden. Het werd spannend toen een balk viel, maar het bleef bij die ene balk zodat het team van Edwin Hoogenraat met een totaal van vier strafpunten de wedstrijd won. Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië werden gedeeld tweede met acht strafpunten. Bekijk hier de volledige uitslag van de Children Bekijk hier de volledige uitslag van de Junioren Bekijk hier alle overige uitslagen Bron: KNHS Foto: DigiShots