Fleur Holleman - Bora Bora
KNHS Indoorkampioenschappen 2018
© DigiShots
Fleur Holleman - Bora Bora KNHS Indoorkampioenschappen 2018 © DigiShots Foto: © DigiShots

EK Pony's: Springruiters naar vijfde plaats in Landenwedstrijd

Springen

'We zaten er dichtbij, maar het zat net iets te weinig mee', aldus bondscoach Edwin Hoogenraat.

Advertisement
In de landenwedstrijd eindigen de Nederlandse ponyruiters op de vijfde plaats tijdens het Europees Kampioenschap springen voor pony's in Strzegom, Polen. Het goud ging in deze landenwedstrijd naar de sterk rijdende Ieren. Zij lieten Groot-Brittanií« en Frankrijk het nakijken.

Omhoog geklommen

Na het op donderdag verreden eerste onderdeel van de landenwedstrijd, stond het springteam nog op een voorlopige zevende plaats. Zij hadden vijf strafpunten. Mart IJland reed hierbij een foutloze rit, maar Lily Engelsman had een tijdsfout en Pam Nieuwenhuis een springfout. In het volgende onderdeel herpakte het team zich en klommen ze op naar de vijfde plaats.

Eerste manche

Het tweede onderdeel van de landenwedstrijd bestond uit twee manches. Nederland begon sterk, in de eerste omloop lieten Mart IJland en Invisible E van het Juxschot opnieuw alle balken in de lepels liggen. EK-debutante Fleur Holleman reed met haar pony Bora Bora eveneens een foutloze rit. Pam Nieuwenhuis haar Zeppe van de IJsseldijk zette een voet in de sloot, maar raakte geen enkele balk. Hierdoor startte Oranje vanaf de vijfde plek in de laatste manche.

Meer ingezeten

Als eerste Nederlander zag Mart IJland de balk op de uitsprong van de driesprong vallen. In de eerst manche was het resultaat van Lily Engelsman en Blackwoodland Rock het streepresultaat. De combinatie herstelde zich echter knap met een foutloze rit in de tweede omloop. Fleur Holleman bleef opnieuw foutloos, waarna Pam Nieuwenhuis hoopte foutloos te blijven met oog op het eremetaal. Helaas vielen er twee balken in haar rit en hield Oranje daarmee de eerder behaalde vijfde plaats vast. 'Het was jammer, er had meer ingezeten', verklaart Hoogenraat na afloop van de landenwedstrijd. 'Ze hebben goed gereden en zich in de tweede ronde heel goed hersteld. Met een fout minder hadden we gewoon brons.' Zondag volgt de individuele ontknoping van het EK springen voor pony's. Bron: KNHS Foto: © DigiShots

[adrotate group="120"]