Blom Merel, NED, Boonzaaijer Janneke, NED, Champ de Tailleur, 252
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
26/07/2021
Blom Merel, NED, Boonzaaijer Janneke, NED, Champ de Tailleur, 252 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 26/07/2021 Dirk Caremans

Selectie EK Eventing bekend, Andrew Heffernan gaat er met een ‘jong team’ naartoe

Algemeen

Bondscoach Andrew Heffernan gaat met een relatief ‘jong’ Nederlands team naar de Europese Kampioenschappen Eventing voor senioren. Deze vinden van 22 tot en met 26 september in Avanches plaats.

Advertisement

Ervaren jeugdruiters

Naast routinier Merel Blom is er een team met ervaren jeugdige ruiters door Andrew Heffernan geselecteerd. Hij koos voor Sanne de Jong, Aliene Ruyter en Jordy Wilken. Zij maakten alle drie deel uit van het team dat vorige week tweede werd in de FEI Nations Cup van Haras du Pin. Deze ruiters deden allemaal al veel ervaring op in hun Junioren en Young Riders tijd. Sanne de Jong en Jordy Wilken stonden bovendien eerder op het NK in Boekelo al op het podium. 

Janneke Boonzaaijer maakt team compleet

Merel, Sanne, Aliene en Jordy krijgen in het EK team gezelschap van Janneke Boonzaaijer. Zij vertegenwoordigde samen met Merel TeamNL op de Olympische Spelen in Tokio.Merel Blom is het meest ervaren lid van het team. Voor de amazone worden dit haar vierde Europese Kampioenschappen. TeamNL op het EK wordt gevormd door vier combinaties, de vijfde zal individueel van start gaan. Bondcoach Andrew Heffernan kijkt uit naar het EK, “De Teamspirit was geweldig in Haras du Pin, ik kijk er naar uit om in Avanches weer met deze groep te mogen werken.”

De teamsamenstelling is als volgt:

Merel Blom - The Quizmaster (v. Albaran xx)
Janneke Boonzaaijer - ACSI Champ de Tailleur (v. Quidam de Revel)
Sanne de Jong - Enjoy (v. Cartano)
Aliene Ruyter - Bomba (v. Verdi)
Jordy Wilken - Burry Spirit (v. Casco)

Bron: Persbericht KNHS

Foto: Dirk Caremans Hippofoto.be