Minderhoud Hans Peter, NED, Glock's Dream Boy N.O.P, 152
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
24/07/2021
Minderhoud Hans Peter, NED, Glock's Dream Boy N.O.P, 152 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 24/07/2021 Dirk Caremans

Dressuurteam voor Europees kampioenschap senioren bekend

Dressuur

De selectie van TeamNL voor de Europese kampioenschappen dressuur voor senioren is bekend. Bondscoach Alex van Silfhout heeft gekozen voor: Marlies van Baalen, Adelinde Cornelissen, Dinja van Liere en Hans Peter Minderhoud. Thamar Zweistra is aangewezen als vijfde ruiter en zal ook mee gaan naar trainingskamp. De titelstrijd is van 7 tot en met 12 september bij Hof Kasselmann in Hagen in het Teutoburgerwoud, vlakbij Osnabrück. 

Advertisement

Juiste keuze

TeamNL bondscoach Alex van Silfhout heeft de ruiters voor het EK bekendgemaakt, maar zijn laatste beslissingen neemt hij na het trainingskamp dat volgende week staat gepland. Van Silfhout: “Het is best lastig om zo kort na de Olympische Spelen tot de juiste keus te komen. De paarden die mee naar Tokio waren hebben natuurlijk eerst even rust gehad en we weten nog maar kort welke er mee kunnen naar het EK. Van de paarden die niet mee waren, weet je na een periode zonder wedstrijden ook niet helemaal in welke vorm ze zijn. En natuurlijk willen we wel met het best mogelijke team aan de start staan op het EK”, vertelt Van Silfhout beslist. 

Trainingskamp 

Om het beste team aan de start te krijgen op het EK, zal amazone Dinja van Liere haar beide toppers, Hermes en Haute Couture, meenemen op trainingskamp. De beslissing welk paard zij zal starten, wordt daarna genomen. Adelinde Cornelissen zal met haar Governor als vierde combinatie worden ingeschreven voor het EK, maar moet gedurende de trainingen wel tonen de juiste vorm te hebben. Ook Thamar Zweistra zal met haar Hexagon’s Double Dutch nog kunnen laten zien waar zij staan op dit moment. 

Tokio deelnemers Marlies van Baalen met haar Go Legend en Hans Peter Minderhoud met GLOCK’s Dream Boy N.O.P. gaan ook mee op trainingskamp en zijn zonder onvoorziene gebeurtenissen zeker van een plaats in het EK team. 

Edward Gal

Edward Gal, de regerend Nederlands kampioen en de nummer 6 van de Olympische Spelen in Tokio, ontbreekt in het team van Van Silfhout. Zijn relatief jonge Olympische troef GLOCK’s Total U.S. geniet van zijn vakantie en met GLOCK’s Toto Jr. heeft Gal niet de vorm die hij wil hebben voor een kampioenschap. De tijd tussen Tokio en het EK was daarvoor te kort.

Bekijk hier de volledige selectie van TeamNL voor het EK dressuur Senioren

Bron: KNHS

Foto: DigiShots