KWPN Hengstenkeuring 2018
© DigiShots
KWPN Hengstenkeuring 2018 © DigiShots DigiShots

Tweede prijs voor Nederlands eventingteam in CCI4* Nations Cup: “Mooie start richting EK”

Algemeen

Het Nederlandse eventingteam behaalde afgelopen weekend een knappe tweede plaats in de CCI4* Nations Cup in Le Pin au Haras. Het Nederlandse team moest alleen Frankrijk voor laten gaan. De Zweden werden op ruime afstand derde. “Het team verdient dit resultaat”, aldus bondscoach Andrew Heffernan.

Advertisement

Junioren en Young Riders doorstromers

Het team dat meeging naar Frankrijk bestond uit Laura Hoogeveen, Sanne de Jong, Aliene Ruyter en Jordy Wilken. Zij groeiden allemaal door naar de senioren via de Junioren en Young Riders. Na nette dressuur- en springproeven bleven ze allemaal foutloos in de cross. Uiteindelijk kreeg het team in totaal 113.1 strafpunten. Frankrijk was onwijs sterk en had er slechts 99.5. De Zweden kregen 135.10 strafpunten toegekend.

Vrij onervaren team

Bondscoach Andrew Heffernan vertelt over de cross: “Het was een pittige cross, nogal ‘twisty and turning’. Het veroorzaakte meer problemen dan ik had verwacht. Het werd hierdoor een spannende wedstrijd. Maar onze ruiters reden heel verstandig en ze verdienden dan ook dit resultaat.” Andrew geeft aan dat hij tevreden is met het behaalde resultaat. “Ik wist niet wat ik moest verwachten. We waren met een vrij onervaren team hier. Maar ze werkten als team goed samen en ze verdienen dit resultaat. Ik was blij met Sanne’s rit. Ze is duidelijk gegroeid het afgelopen half jaar, het paard zag er goed uit. Maar de anderen hebben ook heel goed gereden. Ik ben heel tevreden!”

Opstap naar meer

“Dit is een mooie start richting het EK”, vervolgt Heffernan. “Er is altijd veel druk door kwalificaties. We kunnen het kampioenschap gebruiken om tot een beter team te komen voor het wereldkampioenschap volgend jaar in Pratoni en de Spelen in Parijs in 2024.” In het individuele klassement hadden de Nederlandse ruiters iets meer afstand. Laura Hoogeveen en Wicro Quibis (v. Quasimodo Z) eindigden op de zesde plaats en waren daarmee de hoogst geplaatse Nederlandse combinatie. Sanne de Jong werd met Enjoy (v. Cartano) dertiende.

Bron: Persbericht KNHS

Foto: DigiShots.nl