Monique Peutz
© DigiShots
Monique Peutz © DigiShots Leanjo de Koster

Dressuurteam EK Dresuur U25 bekendgemaakt

Dressuur

Bondscoach Monique Peutz maakt bekend welke amazones ze meeneemt naar het Europees Kampioenschap dressuur voor U25. Het EK vindt plaats van 7 tot en met 12 september in Hagen. Dit is tegelijkertijd met het EK voor de senioren.

Advertisement

Ervaren en nieuwkomers

Monique begon in mei al met de selecties voor dit EK. Afgelopen weekend zijn ze in Houten afgerond. De bondscoach vertelt over haar keuze: “Met Jasmien de Koeyer en KNHS Talententeamlid Febe van Zwambagt heb ik twee ervaren amazones in het team. Het team wordt gecompleteerd met twee nieuwkomers, Jessica Poelman en Devenda Dijkstra”, zegt Monique Peutz. “Deze meiden zijn op de goede manier bezig met de sport. Ik hoop met dit team te kunnen laten zien wat fijn en mooi paardrijden is.”

Goede stimulans

Het EK wordt gehouden op de bekende locatie van Hof Kasselmann in Hagen in het Teutoburgerwoud. Daar wordt in dezelfde periode ook het EK senioren verreden. De TeamNL-deelnemers aan het senioren kampioenschap worden later bekend gemaakt door bondscoach Alex van Silfhout. “Dat we gelijktijdig een EK hebben met de senioren zie ik als groot voordeel”, besluit bondscoach Monique Peutz. “Het is een stimulans voor de jeugd als zij de weg zien waar het naar toe gaat. Ik verwacht zeker dat enkelen zullen doorgroeien naar de seniorensport.”

Samenstelling team

Jasmien de Koeyer met Esperanza
Jessica Poelman met Chocolate Cookie Rdp
Devenda Dijkstra met Hero
Febe van Zwambagt met Edison
De niet-meereizende reserve is Mercedes Verweij met Four Seasons

Bron: KNHS

Foto: DigiShots.nl