Afbeelding

Weber meest harmonieuze vierspanproef in Beekbergen

Algemeen
Advertisement
De vierspandressuur was op de vrijdag van CAI Beekbergen ook een belangrijk onderdeel van het programma. Gelukkig voor de paarden was het minder warm wat de prestaties ten goede komt.

Chester Weber

Winnaar werd de Amerikaanse vierspanrijder Chester Weber die met een score van 31,20 strafpunten de baan kon verlaten. Dit werd niet geëvenaard. Zijn landgenoot Misdee Wrigley Miller kwam het dichtst in de buurt met 35,39 strafpunten. Voordat Koos de Ronde als beste Nederlander op de vierde plaats belandde met 44,42 wist de Duitser Christoph Sandmann zich nog op de derde plaats te nestelen.

NK klassement

Koos de Ronde gaat wel aan de leiding in het klassement om het Nederlands kampioenschap. Hij is de enige van de geselecteerden voor de wereldruiterspelen in Tryon die daadwerkelijk in Beekbergen aan de start verschijnt. De sportieve rijder geeft hiervoor als reden: “Het is toch een NK!” Herman ter Harmsel is na de dressuur de tweede Nederlander op de uitslagenlijst en wordt gevolgd door Mark Weusthof met zijn Twents Vierspan.

Tweespannen

Martin Hölle wist bij de tweespannen wederom te domineren en behaalde een prachtige score van 33,62 strafpunten. Uiteraard was de menner van Stal Tergouw, Claudio Fumagalli, er op zijn thuiswedstrijd op gebrand om dicht bij die score in de buurt te komen. Hij bezet de tweede plaats met ruim 40 strafpunten. Bron: Hoefnet Klik hier voor meer info over CAI Beekbergen