Algemeen

Glasten Krapels en Windhook foto @Digishots
  • aangepast 29 juni 2021 18:36

Glasten Krapels richt zijn pijlen op Tokio na 76% in Boxtel

Glasten Krapels reed afgelopen weekend een fantastische proef in de Grade 4 op de Para-wedstrijd in Boxtel, die tevens gold als kadervorming. Met Windhook (v. Waikiki) noteerde hij een geweldige score van 76%. Hiermee bleef hij Sanne Voets en Demantur RS2 N.O.P (v. Vivaldi) dik 2% voor.

Kan nóg beter

"Na zeven maanden was dit weer de eerste wedstrijd. Windhook liep heel fijn en goed. De hele proef verliep heel makkelijk. Ik ben ook echt heel blij met mijn score. Ook omdat het zeker nog niet het onderste uit de kan was. We hadden nog wat rommeltjes, dus het kan zeker nog beter, maar Monica Drohm en Dirk de Haas vonden het nu al heel goed", reageert Glasten enthousiast.

Basiswerk

"In de Corona hebben we vooral heel veel gewerkt aan de basis en heeft Windhook ook rust gehad. We trainden minder proefgericht, maar vooral op de losgelatenheid, gehoorzaamheid en dus het aan de hulpen zijn. De stap was altijd een aandachtspunt, dus daar hebben we ook veel tijd aan besteed. In die zeven maanden is hij zoveel verbeterd weer en ook zoveel gegroeid in zijn lijf. Hij liep nu met zoveel gemak de proef door en twee procent los is fantastisch!"

We vlogen

"De draf was heel mooi, maar vooral de galop was echt fantastisch. Ik heb nog nooit gevoeld dat hij zo'n goede galop had. Het was net of we vlogen. Zo gaaf! Windhook heeft ook een fantastische instelling. Hij ging er helemaal voor."

Fantastisch management

Glasten en Windhook waren eerder dit jaar al opgenomen in het B-kader. Nu voegen ze daar een A-kaderscore aan toe. "De volgende kadervorming is in Tolbert. Daarna richten we ons op het NK, welke geldt als internationale kadervorming. Tokio is zeer zeker een droom en een groot doel. Voor dit jaar stonden we al op de longlist. Dat we nu een jaar extra hebben is aan de ene kant super, maar aan de andere kant betekent het dat ik hem een jaar langer fit moet houden. Hij is nu superfit, maar niet meer de jongste. Gelukkig is het hele management om hem heen fantastisch. De trainingen en begeleiding van Coby van Baalen zijn geweldig. Daarnaast heb ik nu een hele fijne samenwerking met Saskia Geerts als groom, verder heb ik een top dierenarts die er altijd voor me is en waar ik altijd mee kan overleggen en alles in de gaten houdt. Ook heb ik super sponsoren en natuurlijk geweldige eigenaren met de Luxemburgse familie Thill."

Lijn vasthouden

"Ik ben super gedreven en ga proberen om het beste eruit te halen. Ik heb maar een taak en dat is om deze lijn vast te houden en dan hopen dat de bondscoach me mee neemt naar Tokio. Daar ga ik helemaal voor", besluit hij stellig.
Bron: De Hoefslag

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties