Algemeen

  • aangepast 29 juni 2021 17:47

Longeren dressuurhengsten geeft meer informatie

Voor de dressuurhengsten die zijn geselecteerd voor de tweede bezichtiging stond gisteren het longeren in Ermelo op het programma. De op de livestream uitgezonden verrichtingen zijn goed verlopen.

Beoordeling

In twee ringen werden de hengsten door hun eigen trainers voorgesteld. 'Dat ging al een stuk beter dan vorig jaar. Er is nog wel wat ruimte voor verbetering maar over het algemeen konden we de hengsten fijn beoordelen vandaag', vertelt Bert Rutten.

Balans

Een van de punten wat bij het longeren voor goede inzichten kan zorgen is de stap. 'We hebben duidelijk op het stappen gelet en daar leent het longeren zich ook goed voor. Zeker bij het binnenkomen en het extra rondje uitstappen kan je de hengst op een zo ontspannen mogelijke wijze beoordelen. Verder kijken we naar hoe de hengsten in balans bewegen, en hoe ze zich ontwikkelen bij meer aanspanning door middel van de bijzet. In de meeste gevallen is het beeld dat we van de hengsten hebben gekregen vandaag bevestigd, daarnaast was er een aantal hengsten dat positief meeviel of juist een wat minder sterke indruk maakte vandaag. Het is voor ons als commissie interessant om de hengsten nog een keer extra te zien en het is enkele weken na de eerste bezichtiging, ook dat is voor ons ideaal. Daardoor hebben we ze helder op het netvlies."

Twee hengsten afwezig

Twee hengsten bleven, met veterinaire attest, afwezig en van nog eens twee hengsten werd het longeren gestaakt. Zij mogen op 1 februari terugkomen in Ermelo, zodat ook zij voorafgaand aan de tweede bezichtiging aan de longe beoordeeld kunnen worden. Bron: KWPN Foto: Archief

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties