Afbeelding

Vivian Schoon: “Genieten en een band opbouwen vind ik het belangrijkst”

Algemeen

Ondanks dat Vivian Schoon op zoek was naar een grote ruin met springambities, twijfelde ze geen moment toen ze de kans kreeg om de kruising Fries x tinker die ze verzorgde over te nemen. De amazone heeft geen moment spijt gehad van de keuze die ze gemaakt heeft en genieten staat tot op de dag van vandaag hoog in het vaandel. 

Advertisement

Eisenlijstje 

Anna van de Roswaard, die op stal Ramona genoemd wordt, is op dit moment acht jaar oud. “Ik ken haar al sinds dat ze een veulen was”, blikt Vivian terug. “Met alle liefde mocht ik voor haar zorgen en toen ze vier was heb ik haar zelf zadelmak gemaakt. Het was niet gelijk liefde op het eerste gezicht, want Ramona was niet een paard dat aan mijn eisenlijstje voldeed.”

Sterke band

Ze vervolgt: “Mijn voorkeur ging uit naar een ruin boven de 1,70M en het liefst ook een springpaard. Uiteindelijk toen ik Ramona zadelmak ging maken kregen we een steeds sterkere band en werden we meer en meer een team. Uiteindelijk vroeg haar eigenaresse aan mij of ik haar wilde kopen en na mijn studie heb ik dat dan ook gedaan.”

Eerste prijs

Op dit moment rijdt de combinatie zowel dressuurmatig als op buitenrit. “Ze pakt allebei erg goed op. We hebben samen onze eerste paar oefenwedstrijden gereden en de laatste keer werden we zelfs eerste met 197 punten in de B. Ik twijfel nog een beetje of ik officieel wil starten, maar ze pakt het wel erg goed op.”

Trots

“Ik ben het meest trots op haar werkwilligheid en haar gouden karakter. Op dit moment heb ik geen doel dat ik per se wil bereiken, vooral genieten en een band opbouwen vind ik het belangrijkst.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit