Harrie Smolders (NED) - Monaco N.O.P.
FEI Nations Cup Final Barcelona 2022
© DigiShots
Harrie Smolders (NED) - Monaco N.O.P. FEI Nations Cup Final Barcelona 2022 © DigiShots DigiShots

Harrie Smolders en Monaco N.O.P. veroveren tweede plaats in Parijs: “Een hele vlotte ronde”

Springen

Harrie Smolders en met macht springende Monaco N.O.P. wisten zondagmiddag onder de rook van de Eiffeltoren in Parijs een geweldige tweede plaats op te eisen. De Luxemburgse ruiter Victor Bettendorf won slechts met 0,68 sneller en veroverde daarmee de eerste plaats. 

Advertisement

Behendigheid 

Harrie is tevreden over de verrichtingen van zijn paard: “Ik had in de barrage een hele vlotte ronde. Het is hier een kleine piste en dan moet je korte wendingen maken en hier een daar een galopsprong minder maken. Dan komt het meer op behendigheid aan.” Op the Dutch Masters kreeg de combinatie een fout in de eerste omloop “Het was toen pas Monaco’s tweede wedstrijd na een pauze. Toen was hij nog wat te fris en te fruitig. Deze week ging het al een stuk beter. Met het oog op de wereldbekerfinale in Omaha heb ik toch besloten om dit concours ertussen te plannen. Dat heeft wel heel goed uitgepakt.”

Meeste routine 

Vorig jaar werden de tweede in de wereldbekerfinale in Leipzig. “Monaco is mijn paard met de meeste routine, die ook goed is in het jacht en de drie finaleronden zeker makkelijk aan kan.” Dit paard zal ook afreizen naar Omaha

Bron: KNHS

Foto: Digishots