© DigiShots
Harrie Smolders - Monaco N.O.P. ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022 © DigiShots DigiShots

Harrie Smolders en Monaco N.O.P. tweede in GCT Grand Prix

Springen

Harrie Smolders reed een geweldige barrage met Monaco N.O.P. (v. Cassini II) tijdens de Global Champions Tour Grand Prix in Riyadh, Saudi-Arabië. Jur Vrieling en zijn schimmel Long John Silver 3 (v. Lasino) volgden op de derde plaats. Harrie Smolders is naast Sanne Thijssen, die eerder dit seizoen met Con Quidam de GCT GP in Madrid won, de tweede Nederlander die zich heeft geplaatst voor de superfinale in november.

Vier ruiters in de barrage

Het was de laatste etappe van de Global Champions Tour waar ruiters punten konden selecteren voor een plek in de finale. Van de 35 combinaties mochten er vier terug komen voor de barrage. De Ierse ruiter Michael Pender reed zijn HHS Calais (v. Cavalier Royale) als snelste over de eindstreep en eiste daarmee de overwinning op. Hij schreef eerder de Grand Prix van Valkenswaard op zijn naam, waardoor Harrie Smolders een ticket won voor de superfinale. De finale wordt van 17 tot en met 20 november verreden in Praag.

Vrieling op weg naar top twintig

Harrie reed een waanzinnige barrage met zijn trouwe Monaco N.O.P, waarmee ze 1,1 seconden eerder over de finish kwamen dan collega Jur. Dankzij de prestaties in Riyadh Jur de top twintig van de FEI wereldranglijst, waarin hij op plaats 22 staat. De Ierse ruiter Michael Pender dook gelijk daarna 0,9 seconden onder de tijd van Harrie. Dankzij een springfout van de laatste starter Malin Baryard-Johnsson ging de overwinning naar de Ier.