Van Der Vleuten Maikel, NED, Beauville Z, 373
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
04/08/2021
Van Der Vleuten Maikel, NED, Beauville Z, 373 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 04/08/2021 Dirk Caremans

Springpaarden Beauville Z en Monaco officieel vastgelegd door Stichting N.O.P.

Springen WK Herning

De topspringpaarden Beauville Z, die in eigendom is van Marta Ortega-Perez en onder Maikel van der Vleuten uitkomt, en Monaco waarmee Harrie Smolders in april tweede werd in de Wereldbekerfinale, zijn vastgelegd door de Stichting N.O.P., zo meldt de KNHS. Op het WK in Herning zullen de paarden als Beauville Z N.O.P. en Monaco N.O.P. op de startlijst staan.

Advertisement

EK 2023

Maikel van der Vleuten en Beauville Z N.O.P. hebben met het oranjeteam al vele successen behaald, waaronder brons op de Olympische Spelen in Tokio. In samenspraak met eigenaresse Marta Ortega-Perez houdt Van der Vleuten tot minimaal het EK in 2023 de teugels van Beauville Z N.O.P in handen. 

Toppaard

Monaco N.O.P. is het toppaard waarmee Harrie Smolders in april dit jaar tweede werd in de Wereldbekerfinale in Leipzig. Vorig jaar tijdens de door TeamNL gewonnen Nations Cup finale in Barcelona sprong Monaco beide omlopen foutloos. De combinatie behaalde vele topklasseringen op vijfsterren niveau. Harrie Smolders heeft Monaco N.O.P. in gezamenlijk eigendom met Evergate Stables LLC. 

N.O.P.

De Stichting Nederlands Olympiade Paard (N.O.P.) spant zich al vele jaren in om potentiële Nederlandse teampaarden te behouden voor TeamNL-ruiters. Eigenaren van door het N.O.P. vastgelegde paarden krijgen een financiële tegemoetkoming om hun paarden te behouden voor Nederlandse ruiters. Het realiseren van afspraken met eigenaren van toppaarden is mede mogelijk gemaakt dankzij de goede samenwerking met sportkoepel NOC*NSF.

Bron: KNHS