Harrie Smolders - Monaco
FEI World Cup Final Leipzig 2022
© Digishots
Harrie Smolders - Monaco FEI World Cup Final Leipzig 2022 © Digishots digishots

Wereldbekerfinale | Harrie Smolders klimt naar tweede plek in de tussenstand

Springen

De FEI Longines Wereldbekerfinale vindt deze week plaats in Leipzig, Duitsland voor de disciplines dressuur en springen. De springruiters kwamen vrijdag voor de tweemaal het parcours binnen en de Nederlandse ruiter Harrie Smolders is opgeklommen naar de tweede plaats in de tussenstand. Een goed uitgangspunt voor de finale op zondagmiddag.

Advertisement

Aanval

Harrie Smolders en zijn ervaren Monaco (v. Cassini II) werden vrijdagmiddag vierde in de wedstrijd met barrage. Zeven ruiters streden mee in de barrage. Harrie was veruit de snelste, maar op de voorlaatste hindernis viel er een balk uit de lepels. Harrie reageert “Ik heb al twee dagen voor de aanval gekozen. Ik sta er goed voor. Hopelijk valt het dubbeltje zondag de goede kant op”.

Vechtersmentaliteit

De Amerikaan Mclain Ward gaat aan de leiding met nul strafpunten met zijn paard Contagious (v. Contagio). De ruiter reed als laatste de barrage binnen op vrijdag en wist zonder strafpunten over de finishlijn te komen. Mclain had nooit gedacht dat zijn paard een volwaardig Grand Prix-paard zou worden. “Sinds de Olympische Spelen is hij een ander paard geworden. Contagious heeft een vechtersmentaliteit en is voor mij een echte winnaar!”

Zondag

Zondagmiddag mogen de beste 30 combinaties uit de tussenstand van start in de eerste manche. Voor de tweede manche mogen de beste 20 in actie komen. De plaatsingspunten worden na twee dagen omgezet in strafpunten. De combinatie met de minste strafpunten wint de wereldbeker.

Klik hier om de winnende rit van Mclain Ward terug te kijken.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Klik hier voor de volledige tussenstand.

Bron: KNHS/FEI

Foto: Digishots