Kevin Jochems - Turbo Z
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021
© DigiShots
Kevin Jochems - Turbo Z World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

Springruiter Kevin Jochems houdt leiding in Wereldbeker

Springen

Springruiter Kevin Jochems gaat na twee wereldbekerwedstrijden aan de leiding in de tussenstand van de West-Europese league. Na zijn overwinning twee weken geleden in Oslo eindigde Jochems zondagmiddag met de hengst Turbo Z als zevende in de FEI Longines Wereldbekerwedstrijd van Lyon. Vrijdagavond toonde het voormalig KNHS Talent van het Jaar al zijn grootse vorm door met zijn tweede paard Emmerton vierde te worden in de Grote Prijs van het CSI5* Lyon.

Advertisement

Aan de leiding

Kevin Jochems gaat na twee wedstrijden van de Longines FEI Wereldbeker met 30 punten aan de leiding in de tussenstand van de West-Europese league. In Lyon verdiende hij 10 punten dankzij de uitstekende zevende plaats in de Longines FEI Wereldbekerwedstrijd. In Oslo pakte Jochems veertien dagen geleden met zijn overwinning al de volle 20 punten.

Elf barrage kandidaten

Elf topcombinaties plaatsten zich in Lyon voor de barrage. In de beslissende omloop kreeg Jochems met zijn hengst Turbo Z een springfout op de één-na-laatste hindernis van het parcours. De tijd op de finishljn was 36.67 seconden, goed voor de zevende plaats. Jochems was de enige Nederlandse ruiter aan start in Lyon.
De Zwitser Martin Fuchs won de wedstrijd met de in Nederland gefokte hengst Chaplin. Fuchs staat achter Jochems tweede in de tussenstand.

Uitslag Longines FEI Wereldbekerwedstrijd Lyon, 1.60m
1. Martin Fuchs (Zwi), Chaplin (v.Verdi), 0 – 0, 34.50 sec
2. Eduardo Menezes (Bra), H5 Chaganus (v.Chacco-Blue), 35.14 sec
3. Max Kühner (Oos), Electric Blue P (v.Eldorado van de Zeshoek), 0 – 0, 35.87 sec
7. Kevin Jochems (Sliedrecht), Turbo Z (v.Thunder van de Zuuthoeve), 0 – 4, 36.67 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: KNHS

Foto: Digishots