Kevin Jochems - Emmerton
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021
© DigiShots
Kevin Jochems - Emmerton World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

Kevin Jochems vierde in vijfsterren Grote Prijs van Lyon

Springen

Kevin Jochems is twee weken na zijn wereldbekeroverwinning in Oslo nog in grootse vorm. Met zijn nieuwe troef Emmerton eindigde hij op de vierde plaats in de Grote Prijs van het CSI5* van Lyon. En dat in een razend spannende barrage met 18 concurrenten. Scott Brash won de barrage en daarmee 25.000 euro.

Advertisement

19 foutloos

Kevin Jochems verdiende met de vierde plaats 10.000 euro en weer de nodige punten voor de FEI Wereldranglijst. Bijna de hele wereldtop kwam aan start in de Grote Prijs van Lyon voor een uitzinnig publiek. Van de 48 combinaties bleven er 19 foutloos over het parcours van Santiago Varela.

Kevin Jochems

De Britse Holly Smith bleef als eerste starter tot nummer 19 aan de leiding en moest toen toch buigen voor haar landgenoot Scott Brash met Hello Vincent. Kevin Jochems deed als nummer 7 in de barrage een hele goede poging met zijn razendsnelle, enorm meewerkende en voorzichtige Emmerton. Geen meter te veel rijdend reed Kevin op dat moment de tweede tijd in 36.29 seconden. Alleen Petronella Anderson en Scott Brash kwamen daar nog overheen. Daarmee voegde Kevin weer een hele goede prestatie toe aan zijn indrukwekkende palmares.

Internationale wedstrijden

De twaalfjarige Emmerton (Silvio I x Sam R) wordt sinds augustus door Kevin uitgebracht op internationale wedstrijden. In Aken waren ze al vierde in de Nord-Rhein Westfalen Preis, twee weken geleden kwam daar de vijfde plaats in de Grote Prijs van Oslo bij en nu dan vierde in Lyon.

Kevin is de enige Nederlander aan start in Lyon en zal zondagmiddag de wereldbekerwedstijd rijden.

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: KNHS

Foto: Digishots