Scott Brash - Hello Mr President
Indoor Brabant 2017
© DigiShots
Scott Brash - Hello Mr President Indoor Brabant 2017 © DigiShots

Scott Brash winnaar Grote Prijs in het hart van Londen

Springen
Advertisement
Op de unieke locatie van het Royal Hospital Chelsea, in het hart van Londen, vindt dit weekend de Longines Global Champions Tour plaats. De Grote Prijs op zaterdagavond werd gewonnen door Scott Brash en Hello Mr President (v. Comme d’Api Jr) voor Groot Brittanië. De Nederlandse deelnemers Marc Houtzager en Harrie Smolders kregen beide te kampen met een springfout.

Talentvolle Hello Mr President

Met zijn negen jaar was Hello Mr President één van de jongste paarden in het deelnemersveld. Brash won met de AES-ruin won op vrijdag al een tweede prijs in de 1.45-rubriek. Tweede in deze grote prijs over 1.60 meter werd de Zweed Peder Fredericson met Hansson WL (v. Hip Hop). Ludger Beerbaum vulde met Casello (v. Casall) top drie aan. Ben Maher en het Nederlandse paard Explosion W (v. Chacco Blue) waren de snelste combinatie in de barrage, één springfout verwees hen naar de vierde plaats.

Global Champions League

Ook de Global Champions League vond in London plaats. Deze unieke teamcompetitie, ontwikkeld door Jan Tops, bestaat na dit weekend nog uit drie wedstrijden: Valkenswaard, Rome en de finale in Doha. Toepasselijk wonnen de London Knights, bestaande uit Nicola Philippaerts en Ben Maher, deze wedstrijd in Londen. Mede door deze overwinning, gaan zij aan de leiding in de tussenstand. Ook in de individuele Global Champions Tour tussenstand gaat Ben Maher aan de leiding, gevolgd door Harrie Smolders op een tweede plek. Klik hier voor de volledige uitslagen en tussenstanden van de wedstrijd in Londen. Bron: Hoefslag