Daniel Deusser - Scuderia 1918 Tobago Z
The Dutch Masters 2022
© DigiShots
Daniel Deusser - Scuderia 1918 Tobago Z The Dutch Masters 2022 © DigiShots DigiShots

Daniel Deusser wint Rolex Grand Prix, Harrie Smolders tweede

Springen

De bloedstollende barrage tijdens de The Dutch Masters om de Rolex Grand Prix kreeg het publiek op te banken. Maar liefst vier Nederlandse springruiters wisten binnen de top zes te finishen. Daniel Deusser was Harrie Smolders net te snel af met zijn Scuderia 1918 Tobago (v. Tangelo van de Zuuthoeve) in 37,90 seconden. Harrie reed Monaco (v.Cassini II) in 38,03 seconden naar de tweede plaats. Willem Greve en Grandorado TN maakten het podium compleet door op de derde plaats te eindigen in 38,40 seconden. 

Advertisement

Hoofdprijs

Daniel won vorig jaar in Aken de Rolex Grand Prix en mocht een bonus van 250.000 en de hoofdprijs van 210.000 euro incasseren. Harrie Smolders verdiende met de tweede plaats 140.000 euro. “Het was een beetje een nadeel dat ik een vroege loting had. Ik heb mijn eigen ronde gereden. Daarna zag ik dat ik een klein gaat je had open gelaten en dat het sneller kon. Maar die gingen toch in de fout omdat ze meer risico namen. Ik denk dan Daniel Deusser een ronde uit het boekje reed. Dat is topsport. Het wordt beslist op honderden van seconden. Monaco heeft weer fantastisch gesprongen. Ik ben super tevreden. Nu op naar de wereldbekerfinale in Leipzig volgende maand”, vertelt Smolders na afloop. 

Grandorado TN in vorm

Willem Greve reed als laatste ruiter de barrage. “Mega gaaf dit resultaat. Ik heb Grandorado TN vanaf nul opgeleid. Hij heeft altijd in de spotlights gestaan, omdat het een veelgevraagde dekhengst is. Ik heb altijd in hem geloofd en ik heb hem naar deze Grote Prijs echt toegewerkt. Ik had vooraf al een super gevoel. Hij is in vorm en nu valt alles op zijn plek.” Bart Bles en zijn ruin Kris Kras DV werden vierde in 39,64 seconden. “Ik ben heel bij met deze prestatie. Kriskras DV was zeer goed ik vorm. Meer kon ik er niet uithalen. Ik moest me concentreren op de insprong van de dubbel. Ik maakte de wending mooi, maar moest naar de laatste hindernis iets naar buiten rijden.”

Debuut

Jack Ansems debuteerde met de merrie Fliere Fluiter op vijfsterren niveau en verrasten velen met twee superieure foutloze ronden. Ze eindigden op de zesde plaats in 40,93 seconden. “Ik was al heel blij dat ik hier mocht rijden. En dat het dan zo uitpakt vind ik gewoon niet normaal.” Bondscoach Jos Lansink kijkt tevreden terug op drie dagen springsport: “Het hele weekend was gewoon fantastisch. De Nederlandse ruiters hebben super resultaten behaald. Het NK eind april is het volgende belangrijke evenement en daarna komen de landenwedstrijden.” 

Bron: KNHS

Foto: Digishots