Harrie Smolders - Monaco
Jumping Amsterdam 2020
© DigiShots
Harrie Smolders - Monaco Jumping Amsterdam 2020 © DigiShots DigiShots

Harrie Smolders tweede in Rolex Grand Prix in Geneve

Springen

Meerdere internationale vijfsterren springwedstrijden werden er dit weekend georganiseerd. Harrie Smolders was in super vorm tijdens de Rolex Grand Prix in het Zwitserse Geneve. Hij werd tweede met Monaco, achter de winnaar Martin Fuchs met Leone Jei. 

Advertisement

0,23 seconden

Zes combinaties gingen van start in de spannende barrage van de vijfsterren Rolex Grand Prix. Met een foutloze vol risico gereden rit pakte Martin Fuchs de leiding. Harrie Smolders was slechts 0,23 seconden langzamer. Hij vertelt “Mijn paard Monaco sprong echt superieur. De rollback in het parcours die ik reed was fenomenaal. Ik was in de wendingen sneller dan Martin. Halverwege lag ik wat achter in de tijd. Met zulke lange stukken in de barrage was dat niet helemaal in mijn voordeel”.

Bloedvorm

“Monaco is in bloedvorm. Gisteren was hij derde, vandaag tweede. Jammer dat er morgen geen concours is”, lacht Harrie. Dit is zijn beste prestatie tot nu toe in een Grote Prijs van Rolex Grand Slam. “In Den Bosch was ik afgelopen voorjaar derde. Monaco springt momenteel de pannen van het dak. Hij heeft de laatste zes maanden nog zo’n enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het is mooi dat hij nu aanklopt bij de allerbeste paarden van de wereld”.

Kevin Jochems eindigde met Emmerton op een hele goede elfde plaats in de Grote Prijs, nadat ze in de eerste omloop slechts één springfout hadden gemaakt. 

Bron: KNHS

Foto: Digishots