Harrie Smolders - Monaco
FEI World Cup Final Leipzig 2022
© Digishots
Harrie Smolders - Monaco FEI World Cup Final Leipzig 2022 © Digishots digishots

Harrie Smolders en Monaco snellen naar tweede plaats in de GCT in Saint Tropez

Springen

Het was weer de eerste wedstrijd voor Harrie Smolders en Monaco (v. Cassini II) na de wereldbekerfinale in april. Ze lieten een goede vorm zien en eindigden op de tweede plaats in de Global Champions Tour Grand Prix op een hoogte van 1,60m. Alleen de Zweedse amazone Malin-Baryard Johnsson was 0,74 seconden sneller met haar H&M Indiana (v. Kashmir van Schuttershof).

Advertisement

Topklassering

Harrie Smolders beleefde een goed weekend in Saint Tropez tijdens zijn eerste Global Champions Tour deelname van dit seizoen. Hij werd tweede in de Grand Prix en twaalfde individueel in de Global Champions League wedstrijd. Met Ben Maher werd hij vierde in de Global Champions League en hij behaalde met zijn ‘tweede’ paard Une de l’Othain op vrijdag twee keer een topklassering.  

TeamNL

In de Global Champions Tour wedstrijden weten de Nederlandse springcombinaties goede klasseringen te boeken. Sanne Thijssen was vorige week de grote winnares van de Grote Prijs van Madrid. In de tussenstand na vijf wedstrijden staan vijf ruiters van TeamNL bij de beste 31 in het klassement. Volgend weekend staat de Global Champions Tour van Hamburg op het programma.

Klik hier voor de volledige uitslag

Klik hier voor de tussenstand van de Global Champions Tour, na 5 van de 16 wedstrijden

Klik hier voor de uitslag van de Global Champions League

Bron: KNHS

Foto: Digishots