Harrie Smolders - Monaco
The Dutch Masters 2021
© DigiShots
Harrie Smolders - Monaco The Dutch Masters 2021 © DigiShots

Harrie Smolders en Monaco vierde in GP GCT St Tropez

Springen

Harrie Smolders eindigde zaterdagavond met Monaco op een mooie vierde plaats in de vijfsterren Grote Prijs van de Global Champions Tour aan de Middellandse Zeekust van St Tropez. De winst ging naar de Zweed Peder Fredricson.

Advertisement

Aanval

Smolders moest als eerste van de zes combinaties in de barrage van start en moest wel het nodige riskeren voor een topklassering. Met de twaalfjarige ruin Monaco koos de ruiter uit Lage Mierde de aanval en die strandde al op de tweede hindernis, waarvan de bovenste balk in het zand belandde. Met een snelle tijd van 35.83 seconden bleek dat finaal goed voor de vierde plaats.

Grote prijs

Bart Bles kwalificeerde zich als tweede Nederlander voor de Grote Prijs. In de eerste omloop kwam Bles met Fernando-H over de finishlijn met een totaal van 9 strafpunten en daarmee eindigden ze op plaats 24. Na drie wedstrijden van de Global Champions Tour staat Bart Bles in de tussenstand op de tweede plaats achter Peder Fredricson, de winnaar van St Tropez. Harrie Smolders is dankzij de vierde plaats geklommen naar plaats 12 in de tussenstand. Klik hier voor de volledige uitslag Klik hier voor de tussenstand van de Global Champions Tour Bron: KNHS Foto: Digishots