Harrie Smolders (NED) - Monaco N.O.P.
FEI Nations Cup Final Barcelona 2022
© DigiShots
Harrie Smolders (NED) - Monaco N.O.P. FEI Nations Cup Final Barcelona 2022 © DigiShots DigiShots

Harrie Smolders wint ticket voor finale GCT: “Ik was aardig snel”

Springen

Harrie Smolders reed een geweldige barrage met Monaco N.O.P. (v. Cassini II) tijdens de Global Champions Tour Grand Prix in Riyadh, Saudi-Arabië. Ze werden tweede en wonnen hiermee een ticket voor de finale in Praag. 

Advertisement

‘Hele mooie sport’

Van de 35 combinaties mochten er vier terug komen voor de barrage. “Ik was aardig snel”, lacht Smolders. “Ze dachten ook dat ik wel gewonnen had. Maar na mij was Michael Pender nog sneller. En ook laatste start Marlin Baryard was sneller, maar zij had een fout. Jur Vrieling reed voor mij al snel met een hele korte wending in het begin van de barrage. Ik startte na hem als tweede. Ik was toch echt wel snel. Het was hele mooie sport met vier combinaties in de barrage.”

Gespaard voor het WK

Michael Pender schreef eerder de Grand Prix van Valkenswaard op zijn naam, waardoor Harrie Smolders een ticket won voor de superfinale. De finale wordt van 17 tot en met 20 november verreden in Praag. “Ik had er op gehoopt. De kans werd wel steeds groter in de laatste wedstrijd van de tour. Er waren er al veertien geplaatst en dan hoef je niet eens te winnen om toch een ticket te bemachtigen. Ik heb dit jaar maar een klein aantal Globals gereden. Het hele seizoen stond toch in het teken van het teamverband in de landenwedstrijden. Ik heb Monaco N.O.P. gespaard voor het WK in Herning en daarna weer zes weken voor de Nations Cup finale in Barcelona. Daar had ik alles voor opzij gezet. Nu was de voorbereiding op Riyadh en dan weer vier weken tot aan Praag.”

Wereldbekerwedstrijden

“Ik heb niet de paarden op het moment om een aanval te doen op de top drie van de wereldranglijst. Ik heb meer het paardenmateriaal voor de Grote Prijzen en de wereldbekers”, zegt Harrie die de vierde plaats in neemt. “Mijn volgende wereldbekerwedstrijd is in Verona. Ik zal niet elke week een wereldbeker rijden. Mocht ik in de loop van het seizoen voldoende punten hebben dan zal ik me ook proberen te kwalificeren voor de wereldbekerfinale in Omaha.”

Bron: KNHS

Foto: Digishots