Willem Greve - Highway M TN
The Dutch Masters 2021
© DigiShots
Willem Greve - Highway M TN The Dutch Masters 2021 © DigiShots

Willem Greve en Highway M TN winnen 5* Grote Prijs Mechelen: “Zijn instelling is echt een tien”

Springen

Willem Greve en de hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) reden voor het eerst een vijfsterren Grote Prijs in Mechelen. De combinatie reed voor een uitzinnig publiek naar een mooie overwinning op hun debuut. “Ik weet ook niet eens meer wanneer het voor het laatst was dat ik een vijfsterren Grote Prijs won. Dat is echt al wel een tijdje geleden. Highway M TN sprong super goed”, zei de ruiter na afloop.

Advertisement

Vijf combinaties in de barrage

Vijf combinaties wisten de barrage te halen waaronder drie Belgen en een Zwitser. Thibault en Olivier Philippaerts en Edouard Schmitz kregen een springfout. Olivier Philippaerts was de snelste viervoeter en won daarmee de derde prijs. Jeroen Appelen reed een foutloze barrage, maar was twee seconden langzamer dan Willem Greve.

“Dit is werelds”

De combinatie veroverde in april de nationale titel en voegden vele zeges toe aan hun erelijst. Wat ontbrak was een overwinning op 5*-niveau. Dat lukte tijdens de Grote Prijs van Mechelen. “De barrage liep heel goed. Highway M TN sprong super goed. Zijn instelling is echt een tien. Dit is werelds. Super mooi”, klinkt de ruiter enthousiast.

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: KNHS

Foto: Digishots