Willem Greve - Grandorado TN N.O.P.
Indoor Friesland 2022
© DigiShots
Willem Greve - Grandorado TN N.O.P. Indoor Friesland 2022 © DigiShots DigiShots

Indoor Friesland | Willem Greve grote winnaar met Grandorado TN N.O.P.: “De Spelen zijn het ultieme doel”

Springen

Willem Greve en zijn hengst Grandorado TN N.O.P. (v. Eldorado van de Zeshoek) zijn weer terug in de wedstrijdpiste. De regerend Nederlands kampioen won de driesterren Grote Prijs van Indoor Friesland. Het was voor de ruiter zijn de eerste Grote Prijs sinds hij in juli zijn enkel en arm brak.

Advertisement

Staande ovatie voor Pim Mulder

Willem was uiterst tevreden na een waanzinnige barrage. Als tiende van de elf starters in de barrage finishte de ruiter foutloos in 31,77 seconden. Dat leek goed voor de winst. Pim Mulder betrad als laatste de piste en kwam heel dicht bij de tijd van Willem. Met de tweede plaats was Pim ook bijzonder blij en hij kreeg dan ook een staande ovatie van de uitverkochte tribunes bij de succesvolle herstart van Indoor Friesland, dat jaren niet meer gehouden was.


Willem Greve (NED) - Grandorado TN N.O.P. Indoor Friesland 2022 © DigiShots 

Steun

“Ik heb een roerige periode achter mij gehad na mijn blessure in juli. Dat was echt een domper twee weken voor het WK”, vertelt Willem tijdens de prijsuitreiking. “Ik wil dan ook iedereen bedanken die mijn gesteund heeft en zeker de mensen op stal, Ria van Team Nijhof die Grandorado in die periode gereden heeft en ook Marc Houtzager die elke week met hem gesprongen heeft. Zonder hun was deze overwinning niet mogelijk geweest.”

Spelen van Parijs

De overwinning is een opsteker voor Willem, die met Grandorado TN N.O.P. in alle landenwedstrijden die hij dit seizoen reed dubbel foutloos bleef en het WK in Herning moest missen. “Deze overwinning is geen toeval, maar een bevestiging van de vorm die we hadden afgelopen zomer. Ik ben er blij mee. Ik heb mijn blik op de Spelen van Parijs gericht. Dat is het ultieme doel met Grandorado.”

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: KNHS

Foto: Digishots

Willem Greve (NED) - Grandorado TN N.O.P.
Indoor Friesland 2022
© DigiShots