Maikel van der Vleuten (NED) - Elwikke
Jumping Indoor Maastricht 2022
© DigiShots
Maikel van der Vleuten (NED) - Elwikke Jumping Indoor Maastricht 2022 © DigiShots DigiShots

JIM | Maikel van der Vleuten en Elwikke opnieuw de beste: “Ze is een echte vechter”

Springen

Maikel van der Vleuten en zijn uitmuntende merrie Elwikke (v. Eldorado van de Zeshoek) zijn in super vorm. Zes Nederlandse combinaties gingen van start. Elwikke was veruit de snelste en won hiermee haar eerste viersterrenconcours. “Elwikke is een echte vechter met ongelooflijk veel kwaliteit”, zei Maikel. 

Advertisement

Familiefeest

Het was een feestje voor de familie Van der Vleuten want vader Eric eindigde op de vijfde plaats en was hiermee de tweede beste Nederlander. Veertien van de 38 starters bleven foutloos in de Grote Prijs. Maikel van der Vleuten reed in 42,10 seconden over de finish en stootte daarmee de Duitser Hans-Dieter Dreher van de eerste plaats. De Duitser werd tweede met zijn Cous Cous 3 (v. Cachas) in 43,70 seconden. De Belg Olivier Philippaerts werd derde met H&M Miro (v. Diamant de Semilly) in 43,87 seconden en zat daarmee Dreher op te hielen.

‘Heel veel vertrouwen’

Vrijdag waren Maikel en Elwikke ook al de beste in de hoofdrubriek. “Het was een geweldige week voor mij”, vertelt de ruiter. “Ik had een paar weken met wat mindere resultaten. Elwikke is een echte vechter met ongelooflijk veel kwaliteit. Zij geeft mij heel veel vertrouwen om alle risico’s te kunnen nemen in de barrage.”

Klik hier voor de volledige uitslag. 

Bron: KNHS

Foto: Digishots