Louis Konickx
Louis Konickx Foto: Jacob Melissen

WK Herning | Louis Konickx: “Je wilt geen ‘heen-en-weer’ parcours” *video*

Springen WK Herning

Louis Koninckx is als parcoursbouwer de architect achter alle prachtige ritten die we de laatste dagen hebben kunnen zien tijdens de springonderdelen van het WK in Herning. We spreken hem over zijn werk, zijn passie en zijn doelen.

Advertisement

Spahgetti-lijn

Louis legt graag uit hoe hij een goed gebouwd parcours voor ogen heeft: “Je wilt een mooie dynamiek krijgen in de hele arena, geen ‘heen-en-weer’ parcours. Zie het als een ‘spaghetti-lijn’, die door de hele arena heen gaat”, vertelt hij. “Als je het goed doet, kan iedere ruiter zijn eigen lijn maken, en krijg je gevarieerde ritten. De een doet een galopsprong meer, de andere eentje minder.”

Kampioenschappen

Zo’n wereldkampioenschap geeft een extra dynamiek, zo ervaart Louis: “Mijn ervaring bij alle kampioenschappen is, dat het voor de ruiters echt spannender is dan een ‘normale’ wedstrijd. En mede daardoor zie je op zo’n kampioenschap wel dingen gebeuren, die je normaal gesproken niet zo snel ziet.”

Bekijk de video

Wat we kunnen verwachten voor de parcoursen morgen tijdens de individuele finales, hoe Louis ieder springpaard graag tot zijn recht ziet komen in het parcours en hoe belangrijk een sparringspartner is bij het ontwikkelen van de parcoursen hoor je in de video: