Afbeelding
Foto: Arnd Bronkhorst | Arnd.nl

WK Herning | Jeroen Dubbeldam: “Als trainer ervaar je zo’n kampioenschap anders”

Springen WK Herning

Olympisch, Wereld en Europees kampioen Jeroen Dubbeldam is alle dagen aanwezig tijdens het WK in Herning als trainer coach van Israël en ook als liefhebber van mooie springsport met het (oranje) hart op de juiste plaats.

Advertisement

Meedoen leuker?

Jacob Melissen spreekt Jeroen en vraagt hoe hij deze rol als trainer/coach ervaart. Is meedoen niet leuker? Jeroen: “Als trainer coach ervaar je zo’n kampioenschap inderdaad op een andere manier, maar het is zeker ook heel mooi werk om te doen.”

Ervaring opdoen

Jeroen vervolgt: “Wat Israël betreft, zijn we hier niet heen gekomen met de illusie dat we een medaille zouden gaan winnen. Het is voor Israël echt een evenement om ervaring op te doen. Doel is de Olympische Spelen, misschien over twee jaar, maar zeker over zes jaar. We zijn nu aan het bouwen aan dit team, dit WK is een onderdeel van dit grotere plan.”


Samen met Jos Lansink. Als je deze foto ziet, dan denk je .... waar kijken ze eigenlijk naar ???? Foto: Arnd Bronkhorst | Arnd.nl

Zelf weer rijden

Zelf is Jeroen al enige tijd uit de roulatie, maar hoopt na Herning weer op het paard te kunnen stappen. “Ik heb nog niet op het paard gezeten, sinds de operatie vier maanden geleden. Maar als ik terug ben uit Herning, dan ga ik met de fysio om de tafel en weer eens kijken of ik weer kan beginnen.”

Hans Horn

In deze video gaat Jeroen verder in op de samenwerking met Hans Horn, zijn oranje hart en het verloop van het kampioenschap.

Bekijk de video


Met Jos Lansink volgt Jeroen de ritten van de Nederlandse springruiters gespannen.