Willem Greve - Highway TN
CH Deurne 2022
© DigiShots
Willem Greve - Highway TN CH Deurne 2022 © DigiShots DigiShots

Willem Greve: “Deze keer een kater na het feesten”

Springen

Tijdens een zinderende finale in Deurne, behaalde Willem Greve uit Markelo afgelopen weekend de gouden medaille tijdens het NK senioren. Hij zat vaak dichtbij een podiumplaats, maar deze keer was het dan toch echt goud.

Advertisement

“Paarden zijn in bloedvorm”

“De paarden zijn in bloedvorm. Het zijn twee goede hengsten”, begint Greve. “Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek TN), sprong ook super. Echter liet ik hier zelf wat steekjes vallen. Op vrijdag had ik twee tijdfouten. Hier was ik goed ziek van. Op zondag reed ik wat te dicht naar de combinatie, waardoor hij een balk aantikte. Dit was echt een ruiterfout. Met Highway TN (v. eldorado van de zeshoek TN) had ik in de eerste omloop een balk, maar ik was wel heel snel. Voor de rest sprong hij alle dagen foutloos.”

Opsteker voor het hele team

“Deze medaille is een opsteker voor het hele team. Met zijn allen werken we hard. Voor Team Nijhof, de medewerkers op stal, voor iedereen is dit loon naar werken. Dat geeft echt voldoening. Bij thuiskomst stond er een mooi feest comité klaar. Ik heb echt wel ooit een kater gehad, van de wedstrijd, nu heb ik het van het bier”, lacht Willem.

“Jack heeft een goed seizoen echter de rug”

“Voor Jack Ansems vond ik het echt jammer. Hij heeft een ontzettend goed seizoen gereden en ook nu weer reed hij fantastisch. Die twee balken in de finale deden hem van het podium vallen. Zo ontzettend jammer. Gezien het hele seizoen, had hij een medaille verdiend.”

Op gras

“De komende twee weken trainen we rustig door. Daarna gaan we naar Redefin in Duitsland. Dit is een wedstrijd op gras, wat een goede voorbereiding is op Rome en St. Gallen. Ook deze twee wedstrijden zijn op een grasbodem. Daarna kijken we weer verder. Voor nu heel even genieten van de medaille, maar toch weer door met het werk.”

Zilver en brons

Zilver was er voor Bart Bles met zijn paard El Rocco (v. Zirocco Blue VDL). Sanne Thijssen won brons met Hi There (v. Nabab de Reve). Alle uitslagen van het NK vind je hier

Bron: De Hoefslag