Suzanne de Heus bij Michael Jung
Suzanne de Heus bij Michael Jung privé bezit

Suzanne de Heus: “Zo ontzettend veel geleerd bij Michael Jung”

Sport

Tijdens de Bavaria Eventing Challenge won Suzanne de Heus een training bij Michael Jung. En waar kan je als eventingruiter meer leren dan bij de koning van de eventing. Jung is niet alleen een succesvol eventingruiter, maar staat ook zijn mannetje in de dressuur- en springsport.

Advertisement

“De paarden zijn daar zo ontspannen en relaxed”

Suzanne is helemaal enthousiast:” Ik ben eerst met mijn paard Invincible HDH (v. Cream on Top ) naar de thuisbasis van Michael gereden. Als je daar aankomt, valt meteen op hoe goed het management daar voor elkaar is. Niet alleen is alles schoon en opgeruimd, maar de paarden zijn allemaal heel ontspannen en relaxed. Iedereen is vriendelijk en je wordt met open armen ontvangen. De sfeer is goed en de stallen zijn heel mooi.”


Suzanne de Heus bij Michael Jung - privé bezit

“Erg veel geleerd”

“Ik heb in alle disciplines binnen de eventing les gehad van Michael. Ook al ging alles in het Engels, toch heb ik enorm veel geleerd. Michael gaf niet alleen aanwijzingen dat ik iets moest doen, maar gaf ook aan waarom ik dat moest doen. Dat is ze fijn. Daar leer je veel meer van dan van alleen een commando. Ook mijn dochter, die mee was en recent is gestart met eventing, heeft heel veel van het kijken en luisteren opgestoken.”


Suzanne de Heus bij Michael Jung - privé bezit

Eigen fout

“Michael stelde voor dat ik met het hele team en mijn eigen paard mee naar Radolzell zou gaan. Hier werd een eventingwedstrijd gereden. Daar zei ik natuurlijk geen nee tegen. Ik heb met Jung het parcours van de cross gelopen. Veel tips gekregen. Zo vertelde hij dat focus, ritme en balans heel belangrijk zijn om een goede cross te kunnen rijden. Helaas was ik dat zelf een beetje kwijt tijdens mijn rit,” lacht Suzanne. “Ik ging veel te enthousiast een combinatie in. Echter moest ik daar wat terugrijden, dat was mij tijdens het lopen goed gezegd. Door het te hoge tempo wat ik had, dacht Invincible, dat doe ik niet en terecht. Helaas kwam ik zelf daardoor ten val. Maar ja, van je fouten leer je uiteindelijk het meeste.”

Veel huiswerk

“Binnenkort start ik in de klasse M bij de Peelbergen. Ik hoop daar te kunnen uitvoeren wat ik nu geleerd heb. Normaal rijden we in de 2*. Door corona ben ik eigenlijk twee jaar niet weggeweest. Dus nu even een stapje terug, om weer in ritme te komen. Daarna zie ik nog wel waar ik start. Er ligt nog niet een echt plan. Met het huiswerk van Michael Jung, kan ik in ieder geval aan de slag.”

Bron: De Hoefslag

Suzanne de Heus bij Michael Jung
Suzanne de Heus bij Michael Jung