Yoeki Bos - Mazzimo Grande v/d Waalsehoeve
Horsefood Dressuur Talent 2022
© Digishots
Yoeki Bos - Mazzimo Grande v/d Waalsehoeve Horsefood Dressuur Talent 2022 © Digishots digishots

Yoeki Bos: “Ik ben zo ontzettend gek met hem”

Dressuur

Yoeki Bos won afgelopen weekend de finale van de Horsefood Dressuurtalent Competitie. Ze deed dit bij de vijfjarigen met Mazzimo Grande van de Waalsehoeve (v. GLOCK’s Toto Jr). In de eerste ronde ontvingen ze 83 punten. Het overrijden door Kim Noordijk werd met een 9,5 beoordeeld.

Advertisement

Als veulen gekocht

“Wij hebben Mazzimo als veulen gekocht van de fokker Wendy Plomp. Als vierjarige is hij zadelmak gemaakt. Hij is nu iets meer dan een jaar onder het zadel. Om wat ervaring op toe doen heb ik hem wat jonge paardenwedstrijden gestart. Dan kan hij in een grote baan lopen, wat met zijn schwung wel zo fijn is. Hij heeft ontzettend veel vermogen en dan is een 20 x 40 baan net wat minder makkelijk voor hem. Ik rijd niet zo vaak jonge paarden competities, dus voor mij was het ook allemaal afwachten hoe dat gaat.”

Veel vermogen om te schakelen

“Ik ben zo ontzettend gek met hem”, gaat Yoeki enthousiast verder. “Hij heeft ontzettend veel vermogen om te schakelen. Hij geeft een heel gaaf gevoel. Hij is los en scherp, maar tegelijktijdig is hij ook heel nuchter. Hij zal nooit schrikken. De balans tussen scherp, gevoelig en nuchter, is bij hem perfect.”

“Kim Noordijk reed alle drie de paarden mooi rond”

“Ik wist helemaal niet wat ik van deze competitie moest verwachten en was dan ook blij verrast dat we in de finale zaten en uiteindelijk bij de beste drie. Buiten mij heeft er na het zadelmak maken nog nooit iemand anders op Mazzimo gereden, dus dat was best spannend, maar ook heel leuk. Kim Noordijk was de gastruiter en zij reed de top drie om deze te beoordelen. Ze reed alle drie de paarden heel netjes voor en voor mij was het heel mooi om te zien, hoe zij Mazzimo voorstelde. Kim had hetzelfde gevoel wat ik heb als ik op Mazzimo zit. Dat gave gevoel van een paard met veel schwung en mogelijkheid om te kunnen schakelen. Nuchter in het hoofd, zonder scherpte te verliezen.”

Een paard voor de toekomst

“Voor de toekomst kijk ik rustig aan verder. Voor mijn gevoel is Mazzimo echt een paard voor de toekomst. Zo één die je maar af en toe tegen komt. Hij is nog niet zolang zadelmak en was een echte krielkip. Ik geef hem de tijd die hij nodig heeft om zich in zijn eigen tempo te ontwikkelen. Ik kijk en luister goed naar hem, wat hij nodig heeft. Hij geeft heel goed aan, als hem iets in de weg zit. In de nabije toekomst zal ik hem nog wat gaan uitbrengen op jonge paarden wedstrijden. Zo kan hij ervaring op doen in de ring. Als hij er klaar voor is, start ik hem op de reguliere wedstrijden. Of dit nu in het Z is of iets hoger of lager weet ik niet. Ik doe het rustig aan en kijk wanneer hij er klaar voor is. Ik hoop heel lang van hem te genieten en mijn droom is Grand Prix met hem starten. Maar vooral ben ik nu ontzettend van hem aan het genieten.”

De zege bij de vierjarigen was voor Ingrid Ockhuisen en Nacho (v. Indian Rock).

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag