Ingrid Ockhuisen - Nacho
Horsefood Dressuur Talent 2022
© Digishots
Ingrid Ockhuisen - Nacho Horsefood Dressuur Talent 2022 © Digishots digishots

Ingrid Ockhuisen: “Wat een bijzonder paard”

Dressuur

Ingrid Ockhuisen won afgelopen weekend met haar paard Nacho (v. Indian Rock) de finale van de vierjarigen in de Horsefood Dressuur Talent Competitie . Na het behalen van de hoogste jury score van 85,2, kreeg deze grote hengst van gastruiter Kim Noordijk het maximaal aantal punten, de ultieme tien. Nacho is in eigendom van Ad Valk, waar Ingrid stalruiter is, en Carlo van Trierum.

Advertisement

Zo groot

“Het is zo’n bijzonder paard”, begint Ingrid. “Hij is enorm groot, ruim 1.80m, maar ondanks dat is hij heel fijn te rijden. Hij heeft enorm veel ‘go’ en je hoeft eigenlijk alleen maar te sturen. Nacho heeft een ontzettend mooie zelfhouding, is ondanks zijn grote en jonge leeftijd toch al heel krachtig. In combinatie met zijn goede karakter is het voor mij het ultieme dressuurpaard.”

Elke proef beter

“Ondanks dat op wedstrijd gaan voor de jonge paarden allemaal nog wat wennen is, merk je dat hij met ieder uitje beter wordt. Zo liep hij in de finale al met veel meer ontspanning dan tijdens de kwalificatiewedstrijd. Voor zo’n jonge hengst was hij super bij de les en met overrijden deed hij er nog een schepje bovenop. Toen Kim op hem ging zitten, was het ook even, ‘oeps die is groot’. Echter toen ze er af kwam was ze net zo enthousiast als ik ben. Op zo’n paard wil je blijven rijden.”

Een paard voor de toekomst

“Ik kijk er nu vooral naar uit om hem rustig thuis verder te trainen. Daarna gaan we ons voorbereiden op de PAVO-Cup. Hij is zo werkwillig en zo fijn te rijden, met drie fantastische gangen. Dit is echt een paard voor de toekomst.”

Yoeki Bos won de finale bij de vijfjarigen met Mazzimo Grand vd Waalsehoeve (v. GLOCK’s Toto jr)

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag