Mara van de Ven - Lexington van de Vinkenhof
Longines FEI European Championships 2018
© DigiShots
Mara van de Ven - Lexington van de Vinkenhof Longines FEI European Championships 2018 © DigiShots DigiShots

Mara van de Ven: “In Frankrijk is de eventing zo veel groter dan in Nederland!”

Sport

Sinds twee weken staat Mara van de Ven met haar paard Lexington van de Vinkehof op stal bij de Franse eventingruiter Astier Nicolas. Zijn stal, Ecurie Nicolas, is gevestigd op Domaine de Saint-Richer in Basseneville. Ze vertelt over dit avontuur.

Advertisement

 Heel leerzaam

“Ik ben nu twee weken in Frankrijk, waarvan ik er één op stal sta bij Astier. Ik werk ook bij hem op stal, dus ik ben een echte working student. Het is heel hard werken, maar wel echt ongelooflijk leuk en leerzaam. Vorig jaar reed ik mee bij de Young Riders en dit is dan mijn eerste jaar als Senioren ruiter. Ik wil die graag goed besteden en daardoor ben ik bij hem uitgekomen. Hij heeft zelf in 2016 zilver gewonnen en met het team goud op de Olympische Spelen. Hij heeft dus echt veel bereikt. Astier is een goede ruiter en het bevalt me echt goed, dus ik ben tot nu toe heel blij met de keuze die ik heb gemaakt.”

Dagindeling

Ze vervolgt over haar lange dagen: “Ik ben ’s ochtends om half 7 op stal en dan werk ik tot half 6 in de middag. Ik rijd overdag ook mijn paard en bijna al zijn paarden mag ik ook mee rijden. Dus vandaag waren dat zeven paarden in totaal en daar leer je natuurlijk heel veel van. Bij elkaar is het allemaal wel pittig hoor en daarnaast studeer ik nog. Dat doe ik ’s avonds. Het gemiddelde van mijn stappenteller is in ieder geval flink omhoog gegaan.”

Debuut

“Ik heb nu alleen mijn paard Lexington van de Vinkehof meegenomen. Hij is mijn 3* paard en daarmee wil ik eigenlijk heel graag dit jaar mijn 4* debuut gaan maken. Verder heb ik nog een paar jonge paarden en die wil ik aankomende zomer ook meenemen naar Frankrijk. Hier is de eventing sport zo veel groter dan in Nederland. De trainingsfaciliteiten zijn hier ook abnormaal. In Saumur staan er vier niveaus cross helemaal opgesteld. Dat is echt prachtig. Ook worden hier ieder jaar een aantal internationale wedstrijden georganiseerd en daar wil ik graag mijn debuut gaan maken aankomende zomer,” vertelt Mara enthousiast.

Toekomstplannen

Mara sluit af met haar toekomstplannen: “Ik wil eigenlijk binnenkort mijn korte 4* MER gaan halen en in 2023 mijn lange 4* MER. Die moet je op ieder internationaal niveau behalen om naar het volgende niveau te kunnen of om deel te mogen aan internationale kampioenschappen. En dan zien we daarna wel wat er nog verder op ons pad komt. Alles is mooi meegenomen in ieder geval. In Nederland hebben we ook sowieso niet zo heel veel 4* ruiters, dus het is wel heel fijn dat ik er met behulp van Astier steeds meer in kan groeien.”

Bron: De Hoefslag