Marlies van Baalen - Ben Johnson
NK Dressuur 2021
© DigiShots
Marlies van Baalen - Ben Johnson NK Dressuur 2021 © DigiShots DigiShots

Marlies van Baalen: “De bloedlijn van Olivia vinden wij fantastisch!”

Fokkerij

Dressuurstal Van Baalen heeft samen met de familie Rootveld hun driejarige merrie Olivia (v. Jovian) uit de opfok gehaald. Deze jonge merrie komt uit keurmerrie Winea (Ferro x Silvano) en is familie van Ben Johnson. Marlies van Baalen vertelt over hun aanschaf. 

Advertisement

Goede band

“Wij hebben al lang een heel goede vriendenverhouding met de familie Rootveld. Mijn moeder was altijd heel goede vriendinnen met Henriette en na haar overlijden is de band altijd wel zo gebleven. Zodoende bleven wij hen volgen en op een gegeven moment kwam het verzoek van Liselotte Rootveld of Winea bij ons op stal mocht komen staan om eventueel nog wat veulentjes met haar te kunnen fokken. Daarmee kwam ook het verzoek om de driejarige Olivia, die zij zelf al hadden gefokt, samen in eigendom te nemen”, vertelt Marlies. 

Veel interesse

Ze vervolgt: “Nou ja, wij waren daar natuurlijk wel heel erg in geïnteresseerd. Ten eerste omdat wij altijd een goede band met hen hebben gehouden en ten tweede omdat wij die bloedlijn fantastisch vinden. Winea is een zus van de moeder van Ben Johnson. Dus Winea is de tante van Ben. En hij is voor mij echt altijd een heel fijn paard geweest met een hele goede instelling en een mega achterbeen. Dat kwam eigenlijk allemaal heel mooi samen. Toen is Olivia in de opfok gegaan bij van Baalen Farms, dat is van mijn broer. Nu is ze zo ver om daaruit gehaald te worden en voor het eerst te kijken hoe haar bewegingen zijn en om rustig te beginnen met longeren. Winea is nu drachtig van Indian Rock. We hopen dat daar natuurlijk ook een mooi veulentje uitkomt en dat we nog even door kunnen gaan met deze lijn.”

Rustig opbouwen

Marlies vertelt hoe zij langzaam het werk oppakken met hun jonge paarden: “We proberen altijd rustig aan aan de slag te gaan met onze jonge paarden. We hebben er veel en we hebben nu de mazzel dat we een heel goede opfok hebben, die ook nog heel dichtbij is waardoor we vaak kunnen gaan kijken. Als we ze dan eenmaal in de hand krijgen, dan proberen we dat heel goed te monitoren en serieus te nemen. We willen dat alles goed gebeurt, al vanaf het begin af aan met halstermak maken en daarna aan het hoofdstel. We zien bij Olivia al wel dat zij hele mooie bewegingen heeft, maar we kunnen nu nog geen stappenplan gaan maken. We doen het allemaal rustig aan. Het ziet er nu allemaal goed uit en we zijn heel benieuwd wat er allemaal uit gaat komen. Dat is altijd leuk met de jonge paarden.”

Bron: Hoefslag