Michelle Cuppen - Mauritius vd Toarnwerterleane
KNHS Indoorkampioenschappen 2022
© DigiShots
Michelle Cuppen - Mauritius vd Toarnwerterleane KNHS Indoorkampioenschappen 2022 © DigiShots DigiShots

Michelle Cuppen over NK-titel: “Ik wilde graag een échte barrage laten zien”

Springen

De Nederlandse kampioenschappen gingen voor Michelle Cuppen zeker niet onverdienstelijk. In het zadel van Mauritius Vd Toarnwerterleane (v. Zirocco Blue) finishte ze in een tijd van 47.73 seconden wat zorgde voor een gouden medaille op B-niveau. Een stapje in de goede richting voor de amazone, die nog grote plannen in het verschiet heeft met haar schimmel. 

Advertisement

Plan

“Ik had zeker niet verwacht dat ik zou winnen”, blikt de amazone terug. “Ik hoopte twee foutloze rondes neer te kunnen zetten, dat je dan wint is natuurlijk helemaal geweldig! Doordat ik het niet verwacht had, drong het niet meteen tot me door dit duurde even. Maar natuurlijk een geweldig gevoel. Het eerste rondje ging eigelijk zoals ik het van tevoren bedacht en gelopen had. De jury gaf aan dat ze graag een echte barrage wilden zien. Dit was dan ook mijn plan. Ik reed als laatste de barrage en ging dan ook als enige binnendoor naar de dubbelsprong. Dit konden ze zeker waarderen.”

Groen

Cuppen kocht de ruin toen hij nog groen was. “Hij was echt ongelooflijk braaf ondanks dat hij pas net zadelmak was, totaal niet ril. Ook heb ik er toen mee gesprongen en ook dit deed hij heel goed. Zijn afstammeling sprak me ook erg aan; Zirocco Blue VDL. Momenteel heb ik ook nog een andere nakomelingen van op stal staan.”

Meewerkend

De combinatie is samen op BB-niveau begonnen. “Inmiddels loopt Mauritios op L-niveau. Hij is in de ring heel meewerkend, springt alles en is totaal niet kijkerig op de hindernissen. Soms kan hij de omgeving nog een beetje spannend vinden maar dat zal zijn leeftijd en ervaring zijn, toch gaat hij altijd door en doet alles voor z’n ruiter.”

Opleiden

“Aankomend seizoen starten we in het L springen en mijn plan is om Mauritius verder op te leiden. Minimaal  tot Z-niveau, eventueel nog verder als dat lukt”, sluit ze gedreven af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots