Liz Mul - Spike
KNHS Indoorkampioenschappen 2022
© DigiShots
Liz Mul - Spike KNHS Indoorkampioenschappen 2022 © DigiShots DigiShots

Liz Mul en 25-jarige Spike kampioenen klasse B: “Echt heel blij!”

Springen

Het was vandaag dubbel feest voor Liz Mul op de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo. Samen met haar 25-jarige pony Spike liet ze in de barrage alle balken liggen en zette ze de snelste tijd neer, waardoor de combinatie de kampioenstitel in ontvangst mocht nemen. Met haar pony Special Sunnylight streed ze mee in de klasse B-C, hier sleepte ze de bronzen medaille binnen. 

Advertisement

Niet verwacht

“Ik ben echt heel blij”, steekt de jonge amazone vrolijk van wal. “Ik had het helemaal niet verwacht, maar voor mijn gevoel ging het heel goed. We hebben lekker gereden en de pony’s waren heel braaf, dat is altijd mooi.”

Tevreden

“De pony’s sprongen goed en ik ben zeker tevreden”. De amazone was gister precies vier jaar een combinatie met Spike, die de roepnaam Spirit heeft gekregen. “Spirit heeft er altijd zin en gedraagt zich alsof ze tien jaar oud is”, gaat Mul lachend verder. “Ze is heel braaf, springt altijd en we kunnen alles samen doen; op buitenrit, springen dressuurrijden.”

Special Sunnylight

Mul is nu een jaar een combinatie met Special Sunnylight en maakt binnenkort de overstap naar het L. “We rijden L1 dressuur en hij kan al M springen, ook hij is heel braaf en doet alles.”

Feest

“We hebben zeker een klein feestje gevierd”, vervolgt de amazone over haar goede resultaten van vandaag. “De planning is om lekker door te trainen en snel weer op wedstrijd te gaan. We willen misschien nog wel een keer Nederlands kampioen worden, maar we willen vooral lekker doorspringen in het L en in het M. Later misschien zelfs wel in het Z, we doen lekker rustig aan en zien wel hoe ver we komen.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan. 

Foto’s: DigiShots