Afbeelding

Erieke Wassink: “Niet verwacht dat we zoveel zouden groeien”

Springen

Erieke Wassink kwam van de manege toen ze haar eerste pony Taco kreeg. Ondanks dat de bonte ruin niet de makkelijkste pony was in het begin, kan de combinatie nu lezen en schrijven met elkaar. Na de coronastop hoopt de amazone door te kunnen naar het L, om vanaf dan zo hoog mogelijk te komen.

Advertisement

Ongelukje

“Wij hebben Taco gekocht van een manege in Arnhem, maar hij is geboren op een paintfokkerij”, begint de amazone lachend haar verhaal. “Zijn moeder is een haflinger en zijn vader is een paint, die destijds een keer is losgebroken. Het is een ongelukje dus, maar wel een leuk ongelukje”.

Niet de makkelijkste

Wassink was niet gelijk weg van de bonte pony. “Eigenlijk wilde ik nog even verder zoeken, maar mijn vader heeft me toch overtuigd waar ik achteraf heel blij mee ben. Zelf kwam ik pas net van de manege af en Taco was niet de makkelijkste pony, zeker het eerste half jaar ben ik er vaak huilend afgestapt, omdat ik niks met hem kon. Op een gegeven moment heb ik hem opgepakt samen met mijn beste vriendin. We zijn zonder zadel gaan rijden, hebben vrijgesprongen en wandelden overal heen met hem, daardoor is hij heel leuk en braaf geworden. Ondertussen vindt hij alles prima, is hij nergens bang voor en doet hij alles voor me.”

Stijgende lijn

De amazone kijkt een beetje verbaast terug op het eerste halfjaar met Taco. “Het is toch goed gekomen op een of andere manier. Pas tijdens onze eerste zomer samen kregen we de smaak te pakken en werd het allemaal echt leuk, waardoor we die stijgende lijn vast konden houden. We waren hard op weg naar het L, maar vanwege de coronamaatregelen ligt dat even stil, al hoop ik dat snel weer op te kunnen pakken. In de ring springt Taco overal overheen en kijkt hij nergens van op. Hij is totaal niet bang of kijkerig en kan heel goed draaien. Het maakt niet uit waar je hem voor zet, hij springt het altijd”.

Vertrouwen 

Wassink had niet verwacht dat ze zo ver zou komen met de ruin. “Toen ik hem net kreeg vond ik springen doodeng, maar langzamerhand kwam het vertrouwen en zijn we gaan lessen. Ik had niet verwacht dat ik dit zou durven en dat we zo erg zouden groeien. Voor nu wil ik zo snel mogelijk naar het L met hem en wil ik me ook focussen op de dressuur. Zodra de wedstrijden weer beginnen gaan we weer van start”, sluit ze vastberaden af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit Erieke Wassink/ Lieke Aalbers