Afbeelding

Sanne Boonstra: “Ravello is een echte alleskunner”

Algemeen

Vanaf jongs af aan was Sanne Boonstra al gek op Fjorden, dus toen ze drie jaar geleden op zoek ging naar een nieuw paard viel ze al snel op de destijds 3-jarige Ravello (v. Almglimt). Ondanks dat de start van de combinatie niet gemakkelijk was, doen ze nu dingen waar de amazone voorheen alleen maar van kon dromen. Zo is de ruin beleerd voor de wagen, zijn ze L2-startgerechtigt in de dressuursport en staan ze in hartje Amsterdam voor een fotoshoot.

Advertisement

Ontmoeting

“Ik reed vroeger op een manege waar ze heel veel Fjorden hadden”, steekt de amazone van wal. “Dus toen ik op mijn twaalfde mijn eerste paard kreeg, wilde ik eigenlijk ook een Fjord. Dat is er destijds niet van gekomen, maar toen dat paard na ruim tien jaar geblesseerd raakte zag ik Ravello op een advertentie voorbijkomen. Ik hield hem drie weken in mijn hoofd toen ik eindelijk besloot te gaan kijken, gelijk bij de eerste ontmoeting was het liefde op het eerste gezicht”.

De amazone viel gelijk voor de ogen van de ruin. “Hij heeft hele lichte, mooie ogen waardoor hij een vriendelijke indruk maakte. Hierdoor wist ik gelijk dat dit hem was”, vervolgt ze. “Ik vind fjorden zo leuk omdat ze zo zachtzinnig maar ook erg eigenwijs zijn, ze hebben een grote bek met een klein hartje”.

Streken

Ravello was net zadelmak toen Boonstra hem kocht. “De eerste maand bij mij op stal ging heel goed, maar daarna begon hij streken te krijgen. Ik stond op een plek waar ze geen hek om de bak hangen, dus toen hij doorkreeg dat hij de bak uit kon rennen, stonden we regelmatig in de boomgaard. Hierdoor ben ik er een keer goed hard vanaf gevallen, zo hard dat de ambulance erbij moest komen. Toen heb ik een moment getwijfeld om hem te verkopen als zijn streken door zouden zetten”.

Foto: Bridget de Haan

Veluwe

Toch besloot de amazone niet op te geven. “Met een beetje hulp vanaf de zijkant en vertrouwen dat het goed zou komen is het toch goed gegaan. Momenteel zijn we met van alles bezig en gaan we regelmatig een weekendje weg met de kar, mijn vriend en de hond. Daarnaast organiseer ik fjordenweekenden waar fjorden uit alle hoeken van het land komen om samen naar de Veluwe te gaan”.

Alleskunner

Dressuurmatig is de combinatie nu klaar voor het L2, springen én crossen ze. “Het is een echte alleskunner. Momenteel trainen we het winterseizoen door omdat het wedstrijdrijden momenteel niet echt nodig is”. Boonstra had niet verwacht dat ze dit alles met de ruin zou kunnen doen. “Al had ik het wel gehoopt”, benadrukt ze lachend. “Mensen zeggen altijd dat Ravello altijd braaf is, terwijl dat helemaal niet waar is. Het heeft mij heel veel tijd gekost om hem zo lief te maken en nog steeds is hij niet altijd braaf”.

Vreemde indrukken

Vorige maand had de combinatie een fotoshoot in Amsterdam. “Dat is iets waar ik wel heel trots op ben. Ravello is pas zes jaar oud en als je ziet hoe hij op die vreemde indrukken reageert zie ik echt dat zijn basis goed bevestigd is. Het zou leuk zijn als we uiteindelijk nog hoger kunnen komen in de dressuur en het lijkt me heel leuk om nog een keer een rondtrek door de veluwe te doen. Genieten is het belangrijkst”, sluit ze af.

Sanne Boonstra en Ravello zijn ook te volgen op Instagram

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit Sanne Boonstra/ Bridget de Haan fotografie

Afbeelding