Afbeelding

Milou Zijlstra wint Z2/ZZ-rubriek IJsselmuiden: “Bennie voelde heel goed aan”

Dressuur

Milou Zijlstra schreef vandaag in IJsselmuiden de gecombineerde Z2/ZZ-Licht-rubriek op naam. Ze reed in het zadel van Bennie (v. Bordeaux) naar een score van 66,69%. Een percentage van 63,68% in de tweede proef was goed genoeg voor een derde plek.

Advertisement

Kleine hakkeltjes

“Het is altijd moeilijk te zeggen of een overwinning mogelijk is, maar tot nu toe doet Bennie het echt heel goed”, steekt de amazone lachend van wal. “Dit was onze vierde wedstrijd en hij loopt tot nu toe altijd in de prijzen. Tijdens de proef kon ik wat punten afwerken waar ik in het trainen hard op geoefend heb, dus dat was heel fijn. We hadden een paar kleine hakkeltjes, maar voor de rest voelde hij heel goed aan”.

Ogen op steeltjes

“Bennie vindt het nog wat spannend want hij heeft nog niet heel veel wedstrijdervaring, helemaal niet binnen in zo’n behoorlijk aangeklede hal. Hij had ogen op steeltjes, maar hij deed het wel allemaal. Voor de volgende keer gaan we letten op de overgangen en het binnenkomen, daar zaten nog wel wat verbeterpuntjes in”, legt ze uit. “Zijn middendraf en uitgestrekte draf sprongen er echt uit en zijn wissels, midden- en uitgestrekte galop gingen ook heel goed”.

Routine

Over de training vertelt ze: “Thuis zijn de zijgangen zijn sterkste punt, maar op wedstrijd keert hij een beetje naar binnen en verstopt hij zich een beetje. Hierdoor kwamen de zijgangen niet heel goed uit de verf, dat kan hij normaal veel beter. Ik denk dat dat beter wordt naarmate hij meer routine krijgt, hij is pas zes en heeft nog niet heel veel gezien, dus we moeten samen groeien”.

Training

Zijlstra kocht de ruin op 4-jarige leeftijd. “Ik heb hem een maand gereden maar vond het niet helemaal mijn paard, zodoende heb ik hem in training gezet bij Danielle Houvast voor eventuele verkoop. Uiteindelijk hebben we besloten om hem terug te halen omdat het een heel eerlijk dier is en ik het toch wilde proberen. In mei kwam Bennie weer bij ons op stal en is David Derksen Overijssels Kampioen met hem geworden en hebben ze op de hippiade gereden. Daarna heb ik hem zelf weer volledig opgepakt”.

Subtop

Het rijden van de vosruin bevalt de amazone heel goed. “Het is een hartstikke leuk paard. Ik ga even kijken of ik hem volgend jaar nog een paar keer Z2 ga starten of dat we overgaan naar het ZZ-licht, als dat mogelijk is met de maatregelen. Daarna hoop ik hem klaar te kunnen stomen voor de Subtop, mijn ultieme doel is de Grand Prix, maar dat is niet niks natuurlijk. Het lijkt me heel gaaf in ieder geval, we willen zo hoog mogelijk komen”, sluit ze gedreven af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Foto4U

Afbeelding