Pien de Boer -  Fame
Dutch Youngster Festival 2020
© DigiShots
Pien de Boer - Fame Dutch Youngster Festival 2020 © DigiShots Leanjo de Koster

Dubbelslag voor Pien de Boer: “In de ring doet Fame alles voor me”

Springen

In de Peelbergen sleepte juniorenamazone Pien de Boer vrijdag de overwinning binnen op 1.30M-hoogte. Samen met Carthino Z-dochter Fame klokte ze af in 57,64 seconden wat zorgde voor de tweede overwinning van deze week. 

Advertisement

Goed gevoel

“Het rijden thuis gaat de laatste tijd heel goed, dus ik ben blij dat het hier ook goed gaat”, steekt de amazone enthousiast van wal. “Tijdens de proef had ik een heel goed gevoel en leek het parcours heel goed te gaan. Fame draaide super en dacht goed mee, ze deed precies wat ik van haar vroeg”.

Moeilijk paard

De proef van vrijdag werd direct op tijd verreden. “Er zaten allemaal risicovolle bochten in die ik net niet kon rijden. Het waren voornamelijk lijnen die we goed konden nemen”. De amazone zit nou 2,5 jaar in het zadel van het voormalig-manegepaard. “Ik kan alles met Fame. Het is een moeilijk paard en je moet haar goed in haar waarde laten, maar zolang ik dat doe gaat het rijden steeds beter”.

“Ik ben de enige die goed met haar kan rijden”, legt De Boer uit. “Het is een echte merrie, maar ik weet ondertussen precies hoe ze op bepaalde situaties reageert en wanneer ik iets juist wel of niet moet doen. Dat maakt het rijden heel leuk”.

Hulpen

“Ze is met haar 1,62M niet heel groot, maar daar merk je niks van in de ring. Ze reageert op de kleinste hulpen en maakt een galopssprong minder of meer wanneer het nodig is. Na de eerste draai in de ring weet ze dat het begint en luistert ze meteen goed”.

Junioren

Vanmiddag komt de combinatie aan de start op 1.30/1.35M-hoogte. “Ik weet nog niet of ik voor de winst ga, maar proberen kan altijd”, vervolgt ze lachend. “Het is ons eerste jaar Junioren en de overstap vanaf de Children was best wel groot. Mijn doel is om binnenkort de overstap naar 1.35M te maken, en ik weet dat Fame dat kan. Uiteindelijk wil ik mee kunnen rijden op 1.40M-niveau bij de Junioren”.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots