Jur Vrieling - KM Chalcedon
CH Mierlo 2019
© DigiShots
Jur Vrieling - KM Chalcedon CH Mierlo 2019 © DigiShots DigiShots

Jur Vrieling en KM Chalcedon derde in Samorin: “Paard voor grote kampioenschappen”

Springen

In een sterk deelnemersveld wisten Jur Vrieling en de elfjarige hengst KM Chalcedon (v. Calido I) de derde prijs binnen te slepen. De schimmel is volgens Jur een paard met heel veel potentie. “Het is een hengst die het hoogste niveau heel goed aankan”, vertelde hij in Hoefslag 13.

Advertisement

Nipt derde

De Britse Emily Moffitt ging er met de eerste prijs vandoor. Zij en haar paard Bacara d’Archonfosse (v. Asca Z) waren binnen een razendsnelle tijd van 24,25 seconden het parcours door. De tweede plaats was voor Gregory Wathelet en Picobello Full House ter Linden Z (v. Forever d’Arco ter Linden). Zij klaarden de ronde binnen 24,50 seconden. Jur en KM Chalcedon waren nét een fractie langzamer en sloten aan op de derde plaats met 24,52 seconden.

Super vermogen en instelling

Jur en zijn schimmelhengst lieten daarmee grote namen zoals de Olympiërs Ben Maher, Darragh Kenny en Malin Baryard-Johnsson achter zich. In Hoefslag 13 gaf de ruiter al aan goede verwachtingen van KM Chalcedon te hebben. “In de korte tijd dat ik hem reed voordat de Covid-19 begon, liet hij al zien dat hij veel vermogen heeft en hij groeide mooi door tot en met het 1m60, waar hij geen enkele moeite mee heeft. Zijn instelling is ook nog eens geweldig; hij heeft een top wil om te presteren.”

Het gehele portret van KM Chalcedon lees je in Hoefslag 13. Deze is hier te bestellen.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron: De Hoefslag

Foto: DigiShots