Dana van Lierop - Johnny Cash
Observatiewedstrijd Ermelo 2021
© DigiShots
Dana van Lierop - Johnny Cash Observatiewedstrijd Ermelo 2021 © DigiShots DigiShots

Lichte Tour-paard Johnny Cash verkocht naar Mexico

Dressuur

Afgelopen weekend won Johnny Cash (v. Tsjalle 454) nog de de K&PP Kampioenschappen voor Friese paarden in de Lichte Tour onder zijn vaste amazone Dana van Lierop. Vanochtend maakt eigenaar Ted Kop Jansen bekend dat de hengst is verkocht naar het buitenland. Op Phryso staat dat de hengst naar een Mexicaanse topruiter gaat.

Advertisement

Opleiden voor hogere werk

Op Facebook geeft Ted aan dat de kopers na een jaar vol successen in de rij stonden. “We gaan hem ontzettend missen en het is een heel dubbel gevoel”, schrijft hij. Johnny Cash kwam werd in 2017 door Ted Kop Jansen en Reinette van de Merwe uit Zuid-Afrika aangekocht. Het doel was om hem op te leiden voor het hogere werk. Een klus die was weggelegd voor amazones Amber den Heyer, Iris Klein en Dana van Lierop. Met succes: Johnny Cash behaalde veel overwinningen en kreeg de laatste tijd steeds meer negens op het protocol, voor onder andere de wissels en de pirouettes.

Gouden karakter

“Waar gaan we weer zo’n koning vinden?”, vraagt Ted zich af. “Zo’n paard met altijd de juiste instelling. Een paard met werkelijk een gouden karakter. Straks uit het oog, maar zeker niet uit ons hart. Wij wensen de nieuwe eigenaar heel veel plezier en uiteraard mooie successen. Maar nog belangrijker hij krijgt een gouden stal. Hij zal net zoveel liefde en aandacht krijgen als bij ons.”

Droompaard

Na de K&PP Kampioenschappen vertelde Dana van Lierop aan Hoefslag: “Johnny is bijna Grand Prix klaar, nog een paar eners meer en dan is hij er. Hij is ontzettend slim en talentvol waardoor hij het heel makkelijk oppakt. Daarnaast is hij altijd vrolijk en het is onwijs gezellig met hem. Het is echt een droompaard en misschien is hij wel een van mijn fijnste wedstrijdpaarden.” Dat beaamt ook Ted Kop Jansen in zijn bericht: “Het waren niet alleen je overwinningen die ons zo blij maakten. Het was je uitstraling en je karakter waardoor we iedere dag dachten: ‘Je zou hem maar op stal hebben staan’.”

Bron: Facebook Ted Kop Jansen / Hoefslag

Foto: DigiShots