Team Sweden, Von Eckermann Henrik, Baryard-Johnsson Malin, Fredricson Peder
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
07/08/2021
Team Sweden, Von Eckermann Henrik, Baryard-Johnsson Malin, Fredricson Peder Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 07/08/2021 Dirk Caremans

#Tokio | Team Zweden na teamgoud: “We waren er klaar voor”

Springen

Na afloop van de teamfinale sprak Horse & Hound Peder Fredricson, Malin Baryard-Johnsson en Henrik von Eckermann. Zij waren alle drie de gehele week fantastisch op dreef, wat resulteerde in welverdiend teamgoud. Henrik von Eckermanns King Edward was zelfs het enige paard dat in alle rondes foutloos bleef.

Advertisement

Spannende barrage

Na de teamfinale moest er een barrage worden verreden om de verdeling van het zilver en het goud. Amerika en Zweden stonden namelijk na de finale op een gedeelde eerste plaats. De druk kwam opnieuw op de schouders van Peder Fredricson te liggen, gezien hij de allerlaatste starter in de barrage was. De routinier liet zien wat hij waard was en finishte binnen een razendsnelle tijd. Dit in combinatie met de al snelle tijden van zijn teamgenoten maakte dat Zweden het teamgoud mee naar huis mocht nemen.

Een fantastisch gevoel

Peder vertelde na afloop: “De druk zat er flink op. Het is niet dat je geen zilver wil winnen, maar wanneer je als twee teams tegen elkaar strijdt wil je écht winnen. McLain Ward was snel, maar All In is ook heel snel. Ik zag McLains ronde en wist wat me te doen stond. Vandaag bleven alle balken liggen en ik had de tijd in mijn voordeel. Het geeft super veel voldoening. Ik vind dat All In deze medaille echt heeft verdiend. Ik ben blij voor hem, zijn eigenaar, zijn groom en zijn teamgenoten. Het is een fantastisch gevoel.”

Geweldig team

Na afloop van de barrage reageerde Malin Baryard-Johnsson: “Het team dat achter ons staat is echt geweldig, iedereen is betrokken bij deze medaille. De manier waarop we hebben gereden laat zien hoeveel vertrouwen we erin hadden. Ons team heeft het ons mogelijk gemaakt om ons totaal te focussen op wat we hier te doen hadden.”

Klaar voor de barrage

Henrik von Eckermann was in de barrage om de individuele medaille net niet snel genoeg. Hij werd van de bronzen positie gestoten door laatste starter Maikel van der Vleuten. “Nu goud winnen voelt daardoor nog specialer. Het was frustrerend dat ik individueel vierde werd. Maar ik heb mijzelf bij elkaar geraapt en besloot me te focussen op wat nog moest komen. Niemand kan zeggen dat we deze gouden medaille niet hebben verdiend. Toen we de barrage in gingen voelde het ook alsof we er met zijn allen echt klaar voor waren.”

King Edward was het enige paard dat in alle gesprongen rondes foutloos bleef. “Ze zouden twee medailles moeten hebben, waarvan één voor het paard. King Edward is een eerbetoon aan zichzelf. De manier waarop hij het doet, hij is echt geweldig. Ik wist dat hij de mogelijkheden had om dit te doen, maar om het dan ook nog waar te maken is echt fantastisch.”

Bron: De Hoefslag / Horse & Hound

Foto: Dirk Caremans Hippofoto.be