Van Der Vleuten Maikel, NED, Beauville Z, 373
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
04/08/2021
Van Der Vleuten Maikel, NED, Beauville Z, 373 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 04/08/2021 Dirk Caremans

#Tokio | Goud voor Ben Maher en Explosion W, brons voor Maikel van der Vleuten

Springen

Wat een waanzinnig spannende strijd was het: de individuele finale springen in Tokio. Zes combinaties bleven in de eerste manche foutloos. In een bloedstollende barrage kwam Explosion W onder Ben Maher als beste uit de verf. Hierbij klopte hij de tijd van Peder Fredricson, die tot op dat moment op nummer één stond. Maikel van der Vleuten probeerde als laatste starter sneller te zijn, maar haalde dit niet. Hij kwam op een hele knappe derde plaats terecht.

Advertisement

Laatste starter

Na de eerste manche stond onze eigen Maikel van der Vleuten met Beauville Z bovenaan in het klassement. Hij had een super nette en snelle rit neergezet. Dit maakte dat hij de allerlaatste starter in de barrage was, waardoor het nog een lange tijd spannend bleef voor het Nederlandse (online) publiek. Beauville had er in de barrage zin in en ging er samen met zijn ruiter helemaal voor. Maikel gaf na de tweede hindernis gelijk al vol gas. 38.90 voor deze combinatie, wat fantastisch gedaan! 

Ruim twee seconden sneller

De ruiter die een paar volle minuten in de koppositie stond, was Peder Fredricson. Met zijn H&M All In stond hij na het eerste pittige parcours op nummer vier, dus hij kwam in de barrage als derde aan de start. Peder maakte al snel veel tempo en hij was zo rap, dat hij ruim twee seconden sneller was dan zijn landgenote Malin Baryard-Johnsson. Binnen 38.02 was hij rond. Deze barrage ging de combinatie, net als alle vorige ritten, weer ongelooflijk gemakkelijk af. Peder en All In zijn een plezier om naar te kijken! Voor deze combinatie is het de tweede keer op rij dat ze individueel zilver behalen.

Power en souplesse

De topper van deze individuele strijd is Ben Maher met zijn door Willy Wijnen gefokte Explosion W. De ruin was vanwege zijn ongelooflijke prestaties in de sport al favoriet voor een medaille. Dit heeft hij nog waargemaakt ook. In alle parcoursen had de ruin zoveel power en souplesse, hij leek er amper moeite mee te hebben. De ruin maakte fantastisch grote sprongen en hij wendde knap naar de volgende hindernissen. Met slechts een fractie van een seconde is de KWPN’er sneller dan Peder en All In. Ze waren werkelijk razendsnel: binnen 37.85 waren de laatste hindernis over. 

Unieke Japanse prestatie

Het Zweedse team is in ieder geval een team waarmee rekening moet worden gehouden in de landenwedstrijd. Met drie man sterk kwamen ze in deze individuele wedstrijd van start. Eén daarvan heeft nu zijn tweede zilveren Olympische medaille op zak. Voor Japan was deze finale ook een uniek moment. Daisuke Fukushima leverde een unieke prestatie door überhaupt deel te nemen in deze barrage. Hij sprong heel netjes, binnen de gezette tijd, maar niet snel genoeg voor een medaille. Daisuke was binnen 43.76  rond. Knappe prestatie!

Het volledige verslag van de wedstrijd is te lezen in onze liveblog.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Dirk Caremans Hippofoto.be