Van Der Vleuten Maikel, NED
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
04/08/2021
Van Der Vleuten Maikel, NED Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 04/08/2021 Dirk Caremans

#Tokio | Maikel van der Vleuten in tranen na brons: “Het voelt als goud”

Springen

Maikel van der Vleuten won vandaag brons in de individuele titelstrijd voor de springruiters in Tokio, achter Ben Maher en Peder Fredricson. Onze verslaggever ter plaatse, Robert Hüsken, sprak hem na afloop van de medaille ceremonie.

Advertisement

Ontlading

“Van te voren probeer je niet aan een medaille te denken. We hebben allemaal gezien hoe hoog het niveau hier is. Ik ben vol geconcentreerd aan de wedstrijd begonnen. Beauville voelde heel goed en makkelijk aan vandaag en sprong met nog meer macht en vertrouwen vanaf het begin van het parcours. In de eerste ronde was ik aardig snel, waardoor ik het geluk had om laatste van de zes te starten in de barrage. Mijn vader ging een paar kijken en zei dat ze allemaal heel snel én foutloos waren. Ik weet dat ik snel kan zijn en nam een beetje risico in de dubbelsprong. De nummers één en twee zijn moeilijk te verslaan. Zij hebben als combinatie zoveel ervaring. Daarom voelt deze medaille ook als brons-goud. Het was een ontlading om te zien dat ik derde stond. Het is toch een lange weg”, vertelt hij in tranen.

Dankbaar

“De focus lag al vanaf het begin van het jaar op de Olympische Spelen, maar de aanloop hier naar toe was best moeilijk en anders. We hebben natuurlijk weinig wedstrijden kunnen rijden. Daarom waren de eerste vijf sprongen gisteren nog niet zo makkelijk. Ik ging hier met een goed gevoel naartoe, maar voor Beauville is dit natuurlijk nieuw. Deze medaille is de bevestiging dat we het op de juiste manier gedaan hebben en dat het hele management er omheen top is. Ik ben heel dankbaar voor het hele team. Ik ben ook heel blij dat mijn vader erbij was”, vertelt hij geëmotioneerd.

Bron: De Hoefslag

Foto: Dirk Caremans Hippofoto.be