Houtzager Marc, NED, Dante, 371
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
03/08/2021
Houtzager Marc, NED, Dante, 371 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 03/08/2021 Dirk Caremans

#Tokio | Dagboek Marc (1): ‘De Q van qualified’

Springen

Marc Houtzager maakt met de 13-jarige merrie Sterrehof’s Dante N.O.P. (Canturano I x Phin Phin) deel uit van het Olympische springteam van TeamNL onder leiding van bondscoach Rob Ehrens. Vanavond (Tokio-tijd) hadden zij hun eerste wedstrijd. Een kwalificatiewedstrijd voor de individuele titelstrijd van morgen. Voor de verschillende disciplines houden ruiters voor de lezers van De Hoefslag een dagboek bij met hun ervaringen. Voor het springen is dat Marc Houtzager.

Advertisement

Gewoon goed

“Bij het binnenkomen vanavond keek Dante even op die hindernis achteraan. Maar ze sprong heel goed! Ik reed niet anders dan anders, zij sprong niet anders dan anders: gewoon goed. Ik reed een normaal vlot tempo. Niet ruim binnen de tijd, maar precies genoeg. Foutloos, wat voelde dat goed. Maikel heb ik vervolgens gezien, was goed. Maikel en ik zijn met de andere 23 foutlozen, en de 5 met tijdfouten, bij de beste 30 voor de individuele finale morgen. De Q van qualified verscheen op het scherm. Willem heb ik niet kunnen zien, jammer van zijn fout. Gaan we straks bij middernacht nog even met elkaar bekijken…”

Meningen verdeeld

“Het leek een selectieve proef toen we hem hadden gelopen. De moeilijkste taak in dezen lijkt me die van de parcoursbouwer, dacht ik gisteren. Nou, hij zal nog wel even wat moeten uitdenken voor morgen, ik denk niet dat hij zoveel nullers had verwacht! Over dit veranderde format zijn de meningen verdeeld. Eén ronde minder springen voor de paarden is op zich beter, maar nu morgen één parcours met barrage is wel weinig. Dan moet echt wel alles op zijn plek vallen. Ik kan er pas meer over zeggen als de hele wedstrijd achter de rug is. Dan weet je pas of zowel deze formule als de parcoursbouwer geslaagd zijn om de ware Olympische kampioenen aan te wijzen. Wat ik morgen ga doen? Gewoon proberen nul te rijden natuurlijk, niet anders dan anders….”

Bron: De Hoefslag

Foto: Dirk Caremans Hippofoto.be