Houtzager Marc, NED, Dante, 371
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
03/08/2021
Houtzager Marc, NED, Dante, 371 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 03/08/2021 Dirk Caremans

#Tokio | Marc Houtzager: “Ze stopte vlak voordat ik de ring in moest”

Springen

De kans op een individuele medaille op de Olympische Spelen voor Marc Houtzager en Sterrehof’s Dante N.O.P. is verkeken, na een parcours met 13 springfouten. Onze verslaggever ter plaatse, Robert Hüsken, sprak hem vlak na de wedstrijd.

Advertisement

Alles weg

“Dit was niet de ronde waarop we gehoopt hadden. Ik reed te groot naar de oxer en daar kregen we een fout. Ik had haar daarna iets beter moeten ondersteunen met mijn been. Bij de sloot kwamen we te groot en daarna kregen we nog een fout. Dan is alles weg”, aldus de eerste reactie van Marc.

Niet verwacht

Het duurde even voordat Marc de ring binnenkwam om te starten. Hij legt uit wat er aan de hand was: “Ze stopte op de laatste hindernis die ik wilde springen, voordat ik naar binnen ging. Ik weet niet waardoor het kwam. Misschien verkeek ze zich iets, want het licht bij het losrijden is wel echt slechter dan in de ring. Ik had het totaal niet verwacht. Daarom nam ik iets langer de tijd. Toch rij je dan anders je rondje, als je voorbereiding niet fijn is. Heel jammer, maar we gaan er vrijdag weer voor.”

Bron: De Hoefslag

Foto: Dirk Caremans Hippofoto.be