Harrie Smolders - Ruiter van het Jaar
The Dutch Masters - Indoor Brabant 2019
© DigiShots
Harrie Smolders - Ruiter van het Jaar The Dutch Masters - Indoor Brabant 2019 © DigiShots Foto: Digishots

Harrie Smolders derde op CSI4*Wellington

Springen
Advertisement
Helaas viel er op de viersterrenwedstrijd in Wellington één balk in de barrage van Harrie Smolders en Une de l'Othain (v. Conterno Grande) op CSI4* Wellington. Ze noteerden de snelste tijd, wat hen naar de overwinning had kunnen brengen. De combinatie eindigoede nu als derde.

Top 4

De overwinning ging naar de Deense Emil Hallundbaek met Chalisco (v. Chacco Blue). De Braziliaan Rodrigo Lambre reed Chacciama (v. Chacco-Blue) naar de tweede plaats. Jessica Springsteen bleef in de barrage ook niet foutloos. Zij liet, eveneens als Smolders, met haar Fleur de l'Aube (v. Thunder vd Zuuthoeve) ook één balk vallen. Dit leverde haar de vierde plaats op.

Une de l'Othain

Deze bronzen plaats is het beste resultaat van Smolders en Une de l’Othain in de 1.60m tot nu toe. De combinatie is sinds 2018 bij elkaar. Jennifer Gates, leerling van Smolders, bracht de merrie eerder al uit op wedstrijden. Gates verhuisde in 2018 naar Nederland om les te kunnen nemen van Harrie Smolders. De dochter van Bill Gates was toen net afgestudeerd aan de Universiteit van Stanford. Ze wil zich eerst voltijds op het rijden gaan richten, voordat ze start met haar studie geneeskunde. €˜Harrie is niet alleen een ruiter van wereldklasse, hij is ook enorm goed in het opleiden van ruiters,' vertelde Gates eerder aan Hoefslag.

Ruiter van het Jaar

Op Indoor Brabant werd Smolders nog verkozen als €˜Ruiter van het Jaar'. Doorslaggevend voor zijn titel is dat Smolders van mei tot en met december 2018 op de eerste plaats van de FEI Wereldranglijst stond, hoewel het springen wereldwijd de meest beoefende hippische discipline is. Dat Smolders deze plaatsing door middel van succesvolle prestaties meer dan 6 maanden lang vol hield, zegt veel over zijn kwaliteiten. Daarnaast bracht hij zowel Emerald als Don VHP Z N.O.P  zelf naar de wereldtop. Zie hier de volledige uitslag van CSI4* Wellington.   Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan Foto: Digishots